• 29 Δεκεμβρίου, 2018

Κακοκαιρία και «λευκή» Πρωτοχρονιά στον Αλμυρό

Κακοκαιρία και «λευκή» Πρωτοχρονιά στον Αλμυρό

Σύμφωνα με πρόβλεψη του Meteovolos από το βράδυ του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου 2018, κακοκαιρία θα επικρατήσει την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη Μαγνησία, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μαγνησίας.


«Τη Δευτέρα 31/12, παραμονή Πρωτοχρονιάς αρχικά περιμένουμε από το πρωί νεφώσεις με λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 600μ, οι οποίες θα γίνουν πιο πυκνές αργά το απόγευμα και το βράδυ και θα κατέβουν έως τα 200-300μ στο Πήλιο και την Όθρυ και ως τις πεδινές περιοχές της Δυτικής Μαγνησίας μετά τα μεσάνυχτα (επαρχία Αλμυρού). Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους και παγετό. Απαραίτητες θα είναι οι αλυσίδες πάνω από τα 400μ υψόμετρο περίπου (πχ πάνω από Κατηχώρι στο Δυτ. Πήλιο).


Την Πρωτοχρονιά τα φαινόμενα το πρωί θα συνεχιστούν και θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα μετά το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νιφάδες και στον Βόλο χωρίς όμως να ευνοεί η θερμοκρασία τη χιονόστρωση (~2 έως 6°C).
Όσοι κινηθείτε στις προαναφερθείσες περιοχές θα πρέπει να έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες και όσοι δεν έχετε εμπειρία στην οδήγηση με χιόνι, καλύτερα να μην επιχειρήσετε να κινηθείτε στα ορεινά. Ο παγετός θα είναι ισχυρός.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα και θα ενημερώσουμε σε νέα ανακοίνωση για την εξέλιξη του καιρού μετά την Πρωτοχρονιά.»


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…