• 18 Δεκεμβρίου, 2018

Καθηγητές και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην Πορτογαλία με πρόγραμμα Erasmus+KA2

Καθηγητές και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην Πορτογαλία με πρόγραμμα Erasmus+KA2

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού συμμετέχει ως εταίρος σε πρόγραμμα Erasmus+KA2 με τίτλο «Europa, Migrations and Citizenship», («Ευρώπη, μετανάστες, πρόσφυγες και ιθαγένεια») για την διετία 2017 – 19. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια σύμπραξη σχολείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) με αντικείμενο την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών σχετικά με την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.   

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έστειλε από τις 09-15 Δεκεμβρίου 2018 τις φιλολόγους, Μιχαλακοπούλου Χαρούλα και Μπουκώρου Μαρία καθώς και τους μαθητές της Γ’ τάξης, Γρηγόρη Αλεξάνδρου και Δημήτρη Κολοκύθα στην νότια Πορτογαλία, για να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργάνωσε το σχολείο Agrupamento de Escolas de Castro Marim.

Οι καθηγητές και μαθητές του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη Castro Marim, συμμετείχαν σε εργαστήρια και σε Art Graffiti σχετικά με το θέμα των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη. Επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης Castro Marim με το ομώνυμο κάστρο της καθώς και το Μουσείο Αλατιού “Casa do Sal”, την ΜΚΟ «EME TSH Algarve» στην πόλη Faro, όπου ενημερώθηκαν για το «Human Trafficking», την πόλη Vila Real de Santo António, το φράγμα της λίμνης Odeleite και το ακρωτήρι Sagres με το ομώνυμο κάστρο του, το οποίο βρίσκεται στο πιο νοτιοδυτικό άκρο της Ευρώπης.

 

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού

Βοϊβόνδας Σταύρος


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…