• 4 Δεκεμβρίου, 2018

Τρία ακόμη περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε δεσποζόμενο

Τρία ακόμη περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε δεσποζόμενο

έκδοση 1-12-2018

Μετά από την τρίτη περιπέτεια επίθεσης αδέσποτου, η συμπολίτισσά μας Κ.Β. αποφάσισε να καταθέσει την εφημερίδα μας τα περιστατικά, αγανακτισμένη από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης μας, πιστεύοντας ότι ίσως ευαισθητοποιηθούν οι επίσημοι φορείς. Ας δούμε μέσα από τη διήγησή της τα περιστατικά:

Τον Μάρτιο 2017, στην Αχιλλέως στο ύψος του Άγιου Δημητρίου περίπου, έκανα τη βόλτα μου με το κατοικίδιό μου, ένα μικρόσωμο σκύλο -τον οποίο βρήκα ως αδεσποτάκι, τον υιοθέτησα και τον στείρωσα. Κατά την επιστροφή μας και από απόσταση δυο τετραγώνων, χωρίς καμία αιτία και αφορμή ένα pitbull αδέσποτο, έτρεξε και επιτέθηκε στο σκύλο μου, ενώ τον είχα στην αγκαλιά μου. Το σοκ ήταν απίστευτο καθώς συνετέλεσε σ’ αυτό και το γεγονός ότι ήμουν εγκυμονούσα. Ευτυχώς, κατάφερα να διασώσω την σωματική μου ακεραιότητα και του παιδιού που κυοφορούσα, αλλά, το pitbull με το δάγκωμα στο σκύλο μου, τρύπησε τον πνεύμονά του, πλευρά και κοιλιά. Το περιστατικό το ανέφερα στο Α.Τ. Αλμυρού, δεν προχώρησα σε μήνυση και δεν γνωρίζω αν έχει γίνει καταγραφή του περιστατικού και ποιες είναι οι περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Αυτό ήταν και το πιο τραγικό από τα τρία περιστατικά. Θα σας διηγηθώ δυο ακόμη που συνέβησαν στην οικογένειά μας.

Την περασμένη Τρίτη, στο χώρο της λαϊκής αγοράς Αλμυρού, άλλος αδέσποτος σκύλος, όρμηξε στο σκυλί μου καταφέρνοντας του τραύματα, τα οποία ευτυχώς, δεν έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη στο σύζυγό μου, όταν την Άνοιξη του 2016, στην περιοχή της Ευαγγελιστρίας και πάλι αδέσποτο επιτέθηκε και του κατάφερε μικρό τραύμα στο μάτι.

Ο λόγος που θέλω να δημοσιοποιήσω τα συμβάντα αυτά, είναι ότι πλέον φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στον Αλμυρό, με το κατοικίδιό μας. Φοβόμαστε και για τη δική μας σωματική ακεραιότητα, αλλά και των ζώων μας. Λύση χρειάζεται να δοθεί «χθες», έχουμε αργήσει πάρα πολύ. Δυστυχώς η αναφορά των περιστατικών στο Αστυνομικό Τμήμα, δεν αρκεί για να κινητοποιηθούν οι φορείς.

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…