• 27 Νοεμβρίου, 2018

Συνάντηση Χρήστου Μπουκώρου με Επιτροπή Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος

Συνάντηση Χρήστου Μπουκώρου με Επιτροπή Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος

Με την επιτροπή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 24 Νοεμβρίου 2018, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Οι κληρικοί μετέφεραν στον βουλευτή Μαγνησίας τη θλίψη του εκκλησιαστικού σώματος, αναφορικά με τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμαναν, «είναι άδικο, η εκδίωξη των κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής να χρησιμοποιείται για ψηφοθηρικούς λόγους, και με το πρόσχημα της πρόσληψης δέκα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. «Εξάλλου», όπως τονίζουν οι ιερείς, «αν υπάρχουν αυτές οι δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας, γιατί δεν δίνονται σήμερα στους ανθρώπους;». Μεταξύ άλλων, οι κληρικοί ανέφεραν ότι το πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας είναι πλέον ξεκάθαρο στην Ελλάδα και με διακριτούς ρόλους.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των κληρικών, τους επεσήμανε με έμφαση τις θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών, για το όλο ζήτημα. Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι θα είναι δίπλα στα δίκαια αιτήματα των κληρικών, προκειμένου η ελληνική κοινωνία με συνοχή και με όλες τις δυνάμεις της να αντιμετωπίσει την πολύπλευρη κρίση από την οποία μαστίζεται.