• 21 Νοεμβρίου, 2018

Η περίπτωση του Π. Τατούλη – Εξαιρετικό promotion της… Mythical Peloponnese – Άριστη φιλοξενία

Η περίπτωση του Π. Τατούλη – Εξαιρετικό promotion της… Mythical Peloponnese – Άριστη φιλοξενία

Ο Κώστας Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, άνοιξαν τον δρόμο, της φιλοξενίας, για τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις ΕΙΕΤ, ΣΗΠΕ και ΕΔΙΠΤ.

Το 2ο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε, υπό τη σκέπη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο πανέξυπνος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και με τη σιδηρά κυρία της Περιφερειακής Αρχής Κωνσταντίνα Νικολάκου (Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, έργων και ενημέρωσης), εκμεταλλεύτηκαν δημουργικά την πρόταση φιλοξενίας της διοργάνωσης και έτσι, με ένα συνέδριο, γνωστοποίησαν την ομορφιά, ιδιαιτερότητα, αλλά και ανάπτυξη της Πελοποννήσου σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλα τα έντυπα ΜΜΕ (και πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ) του Περιφερειακού Τύπου. Μια τέτοια προσπάθεια, με διαφορετικό “όχημα” από αυτό του συνεδρίου, θα σήμαινε, πολλαπλάσια έξοδα, αλλά και χρόνο απασχόλησης.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μας περίμενε ένα gift box τοπικών προϊόντων, μια επιστολή του Περιφερειάρχη, ενώ στην αίθουσα υποδοχής του Συνεδρίου, καλοστημένα προωθητικά έντυπα της Πελοποννήσου, μας έκλεψαν το ενδιαφέρον, για νέες κατ’ ιδίαν επισκέψεις στην όμορφη Περιφέρεια. Το Συνέδριό μας, διευκολύνθηκε με κάθε τρόπο. Το βράδυ του Σαββάτου, τα μέλη της ΕΙΕΤ, επισκεφθήκαμε την παλιά πόλη στο Ναύπλιο, δειπνήσαμε και μαγευτήκαμε από την ομορφιά, αλλά και τους ανθρώπους της πόλης, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους.

Οι Τατούλης και Νικολάκου, αναγνωρίζουν την αξία και τη δύναμη του Περιφερειακού Τύπου, και τοποθετήθηκαν επί αυτού. Μεταφέρουμε κάποια μηνύματα από την ομιλία, αλλά και την επιστολή του Περιφερειάρχη:

Μια Περιφέρεια που θέλει να προχωρήσει πρέπει μαζί με τις άλλες δομές να έχει και οργανωμένες δομές ενημέρωσης… Είστε εδώ για να παλέψουμε μαζί τα fake news και τους fake πολιτικούς. Ο Περιφερειακός Τύπος είναι σημαντικό εργαλείο κοινωνικού ελέγχου… είναι από τη φύση του υποχρεωμένος να λογοδοτεί άμεσα στην τοπική κοινωνία σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ (που ασχολούνται με τις τοπικές ειδήσεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις π.χ. φυσικές καταστροφές).

Όταν κλείνει μια Περιφερειακή εφημερίδα, σβήνει και η ελπίδα των ανθρώπων που ζουν στις επαρχίες να κρατούν δεσμούς μεταξύ τους…  Ο Περιφερειακός Τύπος διαμορφώνει την έννοια του δημόσιου χώρου και της ζύμωσης του δημόσιου λόγου. Διαφυλάξτε τον. Ο διάλογος με την κοινωνία προϋποθέτει τη συνδρομή των πολιτών στον εμπλουτισμό του περιεχομένου…

Το λίκνο της Δημοκρατίας, ο Τύπος, απαιτεί εντιμότητα. Απαιτεί ταπεινότητα για να μπορεί να ασκεί και όχι να γίνεται μέσω χειραγώγησης, είναι τα ίδια στοιχεία που απαιτεί η άσκηση πολιτικής για να μπορεί να παράγει αποτέλεσμα. Για να είναι χρήσιμη στους πολίτες και όχι στην ενίσχυση των συστημάτων εξουσίας. Περιφερειακός Τύπος και Περιφερειακή Διακυβέρνηση διαμορφώνουν ένα νέο πεδίο δημοκρατίας στον αναδυόμενο διοικητικό χάρτη της χώρας. Των μεταρρυθμίσεων του Καλλικράτη και του Κλεισθένη. Προχωρούν παράλληλα ανάμεσα σε δυο κόσμους. Χρέος μας λοιπόν είναι να φροντίσουμε εμείς οι πολιτικοί και εσείς οι εκδότες, οι δυο κόσμοι να συγκλίνουν με βασικό σκοπό να υπηρετούν τους πολίτες. Με αποτέλεσμα και έλεγχο. Χωρίς το μηδενισμό της παραπλάνησης. Των fake news και των fake πολιτικών.

 

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, ανταποδίδουμε με link σε προωθητικά της Πελοποννήσου, προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να επισκεφθούν την Πελοπόννησο και ευχόμαστε να συναντήσουμε και άλλους πολιτικούς που αναγνωρίζουν και ενισχύουν τον Περιοδικό Τύπο!

Τσιντσίνη Βιβή

 

http://www.mythicalpeloponnese.gr/

 


Σχετικά Άρθρα

Στο Ναύπλιο χτύπησε φέτος η καρδιά του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου – Εκπροσωπήθηκε ο Αλμυρός

Στο Ναύπλιο χτύπησε φέτος η καρδιά του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου – Εκπροσωπήθηκε ο Αλμυρός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου…
Έρχεται και δεύτερη πρόσκληση των Νέων Αγροτών σε 5 Περιφέρειες

Έρχεται και δεύτερη πρόσκληση των Νέων Αγροτών σε 5 Περιφέρειες

Την υπόσχεση πως μέχρι τις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πρόσκληση των Νέων Αγροτών σε…