• 14 Νοεμβρίου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 10-11-2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 10-11-2018

Για να δούμε…

Για να δούμε τι θα ιδούμε… Με χαρά διαπιστώνω ότι οι υποψήφιες Δημοτικές Παρατάξεις και οι επικεφαλής, ψάχνουν υποψηφίους που θα μπορέσουν να εργαστούν για το καλό του τόπου και μάλιστα, προσεγγίζουν νέους ανθρώπους, πτυχιούχους και ορεξάτους. Αυτό ακριβώς θέλουμε οι ψηφοφόροι, να δούμε ψηφοδέλτια με υποψηφίους που θα σεβόμαστε και θα μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους.

 

Εξαιρετική δουλειά με Αλμυριώτη στο τιμόνι

Λάβαμε ένα υπέροχο δώρο για την επιμόρφωσή μας και τη βιβλιοθήκη του «Λαού», την έκδοση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, «Μ.Τ.Π.Υ. ενάμισης αιώνας» την οποία υπογράφει ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, αλλά και ο επιβλέπων Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου, Αλμυριώτης Ηλίας Μπάρδας. Το βιβλίο περιλαμβάνει στην ύλη του τα πέντε μέγαρα που ανήκουν στο Μ.Τ.Π.Υ., με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τη βιογραφία του ιδρυτή του Δημητρίου Ν. Λεβίδη και μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη λειτουργία του ταμείου. Ένα έργο υψηλής αισθητικής, αλλά και πολιτιστικής-πολιτισμικής αξίας. Εξάλλου, παντού τελικά θα βρεις έναν Αλμυριώτη… γιατί όχι και στο Μ.Τ.Π.Υ.;

 

Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια

Τελικά για πόσα από τα παραπάνω μαχόμεθα σήμερα; Και αν μαχόμαστε, οι αιτίες από που πηγάζουν για τον καθένα; Από την παράδοση και τα έθιμα; Από ειλικρινή πίστη και αγάπη; Είμαστε ενημερωμένοι για το τι ωφελεί χωριστά την Εκκλησία και χωριστά το Κράτος και έπειτα σε συνδυασμό;

Ο κλήρος έχει λόγο και καλείται σε Ιερές Συνάξεις να συζητήσει και να προτείνει. Ο Λαός; Θα ερωτηθεί; Μήπως για εκ θεμελίων αλλαγές, το πιο Δημοκρατικό θα ήταν ένα  δημοψήφισμα; Μάλιστα θα πρότεινα ένα δημοψήφισμα που θα έχει τουλάχιστον τέσσερα σενάρια. Δυο για την παραμονή της ζεύξης Εκκλησίας – Κράτους και δύο για τον τρόπο συνεργασίας μεν, αλλά απόσχισής τους σε συγκεκριμένους τομείς. Σήμερα που όλοι δίνουν μικρό ή κανένα ρόλο στον «Λαό», στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό που ψηφίζει γιατί του υποσχέθηκαν «Α» και υλοποιούν «Β»… ίσως η Εκκλησία μας, να δώσει την αξία και τη δύναμη που του πρέπει… Πριν δηλαδή την πάρει μόνος του.

 

Μπροστά πάει η σφαίρα… δεν υπάρχει επιστροφή

Στο πικέ της σελίδας που διαβάζετε, θα διαπιστώσετε ότι, όπως ορίζει ο Νόμος για τις εφημερίδες και Ιστοσελίδες που είναι αναγνωρισμένες ως ενημερωτικές από το κράτος και τις Ενώσεις Εκδοτών, αναφέρονται ο Εκδότης και ο Αρχισυντάκτης ή και Διευθυντής του Μέσου. Εμείς επιλέξαμε να αναφέρουμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ώστε να ξέρει ο αναγνώστης, ή οι υπηρεσίες, με ποιον να μιλήσουν κάθε φορά. Πρόσφατα, προστέθηκαν στην ομάδα μας ο Βαλάντης Ματσόρδας και η Μαρία Μακατσιάνου, ο ένας πολύτιμο λάφυρο άλλης εκδοτικής ομάδας και η Μαρία, γνωστή και αγαπητή για την επαγγελματική της δραστηριότητα στον Αλμυρό. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και ελπίζουμε σε τόσο δύσκολους καιρούς η προσθήκη δυο συνεργατών, να μας βγει σε καλό, ώστε να προσφέρουμε περισσότερες, αλλά και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

 

Σημαντική ενημέρωση για τους αμυγδαλοπαραγωγούς

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς που καλλιεργούν αμύγδαλα, των οποίων η παραγωγή υπέστη ζημιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (διακυμάνσεις θερμοκρασίας, παγετός, υπερβολικές βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, χαλάζι, χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017, ότι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, μέχρι και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ.

Ενημερώνουμε με σχόλιο… γιατί σεβόμαστε τους αγρότες.

 

GDPR

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Εφετείου Λάρισας και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Ευβοίας πραγματοποίησαν χθες ημερίδα με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα και Δημοσιογραφία». Τα δεδομένα αλλάζουν και έτσι πρέπει, προστατεύουν τον πολίτη και καλό είναι όλοι οι φορείς να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα.

Πρόσφατα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είδαμε Δήμο της Μαγνησίας, να δημοσιεύει κατάσταση απόρων οικογενειών, μάλιστα με υπογραφή Δημάρχου. Η κοινωνική ευαισθησία σίγουρα θα έπρεπε να αποτρέψει τη δημοσίευση, ο νέος Νόμος; Ας το ψάξουν οι αρμόδιοι και ας προστατεύσουν πολίτες και δημοτικούς υπαλλήλους.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…