• 5 Νοεμβρίου, 2018

«Αδέσποτος» ο υπεύθυνος φορέας – «Κανιβαλικές» επιθέσεις και αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων

«Αδέσποτος» ο υπεύθυνος φορέας – «Κανιβαλικές» επιθέσεις και αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων

Αναζητείται μόνιμη λύση για τα αδέσποτα

 Μετά από πολλές δημοσιεύσεις για το θέμα των αδέσποτων ζώων, επανερχόμαστε με δυο καταγγελίες δημοτών. Η μία αφορά σε επίθεση αδέσποτων, σε δεσποζόμενο ζώο και η δεύτερη σε επίθεση αδέσποτου, σε ηλικιωμένο.

Δίνουμε έναν μάλλον βαρύγδουπο τίτλο, καθώς, παρά τις καταγραφές για επιθέσεις, αλλά και αγέλες ζώων, το πρόβλημα διογκώνεται. Ο Δήμος, μπορεί να βοηθάει στη σίτιση των ζώων στο κυνοκομείο της πόλης και να έχει κάνει κάποιες στειρώσεις (όπως έγιναν δεκάδες και από ιδιώτες), αλλά εξακολουθούν γνωστοί-άγνωστοι, να αφήνουν κατά δεκάδες τα ζώα στην περιοχή μας, ασύλληπτοι και ατιμώρητοι. Προφανώς και τα ληφθέντα μέτρα δεν αρκούν, το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και αναμένει κάποιον υπεύθυνο, να το αναλάβει μέχρι και την επίλυσή του.

Ακολουθεί επιστολή αναγνώστη για το θέμα της «κανιβαλικής» επίθεσης αδέσποτου σε δεσποζόμενο ζώο και η είδηση της επίθεσης σε ηλικιωμένο καθώς και σκληρό φωτογραφικό υλικό.

 

Τα αδέσποτα έχουν γίνει μάστιγα για την πόλη και τη γύρω περιοχή

Είμαι δημότης αυτής της μικρής επαρχιακής πόλης από το 1982. Αυτή την πόλη την αγάπησα και μου αρέσει πολύ που ζω εδώ. Αυτός είναι και ο λόγος που εγκαταστάθηκα μόνιμα με την οικογένειά μου. Το σπίτι μας το χτίσαμε σε ένα κτήμα έξω από τον Αλμυρό, αυτό μας έκανε να έχουμε σκυλιά αφ’ ενός γιατί τα αγαπάμε και αφ’ ετέρου για να μας προστατεύουν. Τα ζώα μας είναι φροντισμένα, εμβολιασμένα και ουδέποτε έχουν ενοχλήσει. Σήμερα 29 Οκτωβρίου 2018 βιώσαμε μία από τις πιο άσχημες ημέρες όταν το πρωί στις 6:30 ξυπνήσαμε όλη η οικογένεια από τις φωνές των σκύλων όπου και αντικρίσαμε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Μία αγέλη σκύλων έξω από την σιδερένια πόρτα του σπιτιού να γαυγίζουν άγρια και από μέσα τα δικά μας σε μία λίμνη αίματος να σφαδάζουν. Το ένα σκυλί μας με κρεμασμένο το κεφάλι έξω από τα κάγκελα και να το τρώνε ¨κυριολεκτικά¨… Αυτή την φορά ήταν ένα ζώο, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.

Απευθύνομαι στην Δημοτική αρχή αυτής της πόλης να φροντίσει να μας προστατέψει από το αδέσποτα που έχουν γίνει μάστιγα όχι μόνο για την αγροτική περιοχή αλλά και για την ίδια την πόλη.

 

Τα προβλήματα του Αλμυρού πολλά και άλυτα για χρόνια αλλά και το πρόβλημα με τα αδέσποτα γίνεται κάθε χρόνο και μεγαλύτερο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τα κατοικίδια και ειδικά ο σκύλος δεν είναι μόδα να το παίρνεις για ένα χρόνο και μόλις δυσκολεύεσαι να το εγκαταλείπεις.

Η Αρχή αυτού του τόπου δεν νοιάζεται όπως και οι φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες κατευνάζουν τις τύψεις τους βάζοντας έξω από τις αυλές τους ένα πιάτο με μερικές κροκέτες και έτσι διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Ελπίζω σύντομα να γίνει κάτι για τα αδέσποτα και να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα για να προφυλάξουμε όχι μόνο τα κατοικίδια μας αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Ευχαριστώ για τον χώρο που μου παραχωρήσατε.

Με εκτίμηση

Δημοπούλου Ελένη

 

 

Κτηνιατρική βεβαίωση cernat mihaela

Στις 28 Οκτωβρίου, κλήθηκα από την οικ. Δημοπούλου σε κατ’ οίκον επίσκεψη, καθώς ένα από τα σκυλιά τους, είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτα σκυλιά (εντός της οικίας ).  Κατά την επίσκεψη διαπίστωσα πως τα τραύματα του ζώου δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν κατ’ οίκον, επομένως κρίθηκε αναγκαία η επείγουσα μεταφορά του ζώου στο κτηνιατρείο. Κατά την επισκόπηση του ζώου διαπιστώθηκαν πολλαπλά δήγματα στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου, καθώς και στην περιοχή των πρόσθιων άκρων. Το ζώο βρίσκονταν σε υποογκαιμικό σοκ λόγω της εκτεταμένης απώλειας αίματος, με σοβαρή υποθερμία, ταχύπνοια και βραδυκαρδία, καθώς και αδύναμο σφυγμό. Ύστερα από διερεύνηση των τραυμάτων, διαπιστώθηκε τραυματισμός δεξιάς και αριστερής έξω σφαγίτιδας, ρήξη οισοφάγου, και επιπολής τραυματισμός της τραχείας και των υπογνάθιων και προωμοπλατιαίων λεμφογαγγλίων.. Το ζώο παρουσιάστηκε επίσης με τραυματισμό βραχιονοκεφαλικού μυός, με εκτεταμένη απώλεια μυϊκού ιστού, τραυματισμός των μασητήρων  και  του γναθοϋοειδούς μυός. Το ζώο υποβλήθηκε σε χειρουργείο 3ων ωρών την ημέρα που προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο, στο οποίο χειρουργείο αποκαταστάθηκαν τα σοβαρά για την ζωή του σκύλου τραύματα, αποκαταστάθηκε η απώλεια αίματος και η θερμοκρασία σώματος. Το ζώο υποβλήθηκε σε καθημερινό καθαρισμό και περιποίηση τραυμάτων, ισχυρή αντιβιοθεραπεία, υποστήριξη κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος. Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής θεραπείας, το ζώο αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, με επιφύλαξη όσων αφορά τον ερεθισμό της τραχείας, τα συμπτώματα του οποίου δεν δείχνουν να υποχωρούν.

 

 

Επίθεση αδέσποτων σε ηλικιωμένο

Το πρωί της Παρασκευής περίπου στις 10:00 το πρωί, αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο που επέβαινε στο μηχανάκι του, κοντά στην οδό Αγοράς, στο κέντρο του Αλμυρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις σταμάτησε το μηχανάκι για να παραχωρήσει προτεραιότητα σε άλλο διερχόμενο όχημα, το αδέσποτο του επιτέθηκε δαγκώνοντάς τον στο αριστερό πόδι. Ο άνδρας επισκέφθηκε για προληπτικούς λόγους το Κ.Υ. Αλμυρού, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και εμβόλιο κατά της λύσσας.  Επόμενη κίνησή του ήταν να ενημερώσει για την κατάσταση το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου όμως δεν προχώρησε σε καταγγελία.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Πρώτες αποφάσεις της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων

Πρώτες αποφάσεις της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων

Σε εγρήγορση ο Φιλοζωϊκός Αλμυρού και τα μέλη του έκδοση 7-3-2020 Την Τρίτη το απόγευμα, 3…
Νέες… αφίξεις τετράποδων

Νέες… αφίξεις τετράποδων

Άφησαν –πάλι- δεκάδες σκυλιά στο κέντρο του Αλμυρού
Τρία ακόμη περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε δεσποζόμενο

Τρία ακόμη περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε δεσποζόμενο

έκδοση 1-12-2018 Μετά από την τρίτη περιπέτεια επίθεσης αδέσποτου, η συμπολίτισσά μας Κ.Β. αποφάσισε να καταθέσει…