• 12 Οκτωβρίου, 2018

Αλμυρός: Τρεις φωτιές σε αγροτεμάχια την ίδια ημέρα – Μειωμένα τα κρούσματα πυρκαγιών από καύσεις καλαμιών σε σχέση με πέρυσι

Αλμυρός: Τρεις φωτιές σε αγροτεμάχια την ίδια ημέρα – Μειωμένα τα κρούσματα πυρκαγιών από καύσεις καλαμιών σε σχέση με πέρυσι

Σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου Αλμυρού ξέσπασαν φωτιές την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης περίπου στις 14:00 μ.μ., ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία στην Κεφάλωση Αλμυρού. Στο σημείο κατέφθασε ένα όχημα της πυροσβεστικής επανδρωμένο με τρία άτομα. Από την πυρκαγιά κάηκαν 3 στρέμματα καλάμια, ενώ πιθανολογείται λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας να έχουν υποστεί ζημιές και τρία ελαιόδεντρα.

Λίγο αργότερα, περίπου στις 4 το απόγευμα, το Π.Κ. Δρυμώνος δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στην ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού, κοντά σε προαύλιο εργοστασίου. Από την πυρκαγιά κάηκαν 5 στρέμματα καλάμια και ξερά χόρτα ενώ η φωτιά προχώρησε και εντός του προαυλίου με αποτέλεσμα να καούν 200 τ.μ. ξερά χόρτα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα, υπήρξε ενημέρωση για φωτιά και στην Πέρδικα. Δύο άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέφθασαν στο αγροτεμάχιο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Από το συμβάν κάηκαν 5 κουλούρες λάστιχα, 9 σωλήνες ποτίσματος και ξερά χόρτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή σε όσους επιθυμούν να προβούν σε διενέργεια καύσης ξερών χόρτων και καλαμιών.

Μετά την είδηση των τριών πυρκαγιών της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, από καλαμιές και ξερά χόρτα σε διάφορες περιοχές του Αλμυρού, επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος τα φαινόμενα πυρκαγιών που προέκυψαν από καύσεις καλαμιών  και υπολειμμάτων καλλιεργειών μειώθηκαν αισθητά συγκριτικά με άλλες χρονιές. Το βροχερό καλοκαίρι συναρτήσει των αυστηρών κανονισμών του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την καύση συνέβαλλαν σε αυτή τη μείωση.

Υπενθυμίζουμε πως ακόμη διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, η οποία διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου.

(φωτογραφία αρχείου)


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…