• 8 Οκτωβρίου, 2018

Το ελληνικό Gin «Grace» και οι ταμπέλες της LKC στην «κάβα Ιωνόδη»

Το ελληνικό Gin «Grace» και οι ταμπέλες της LKC στην «κάβα Ιωνόδη»

Ο Περικλής και ο Θανάσης Γώγουλας, ως άριστοι οικοδεσπότες, μας φιλοξένησαν σε event που έλαβε χώρα στην κάβα Ιωνόδη, στον Αλμυρό, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Επαγγελματίες bartenders από τα καταστήματα του Αλμυρού Colibri, Ritz, stretto, παρακολούθησαν σεμινάριο για τα τζιν και ουίσκυ της εταιρίας Loch Katrin Consulting (LKC). Ταξιδευτές μας στην «χώρα» της LKC οι Brand Ambassadors Γιάννης Θεοχαράτος και Παπαθανασίου Δημήτρης.

Κυρίαρχο θέμα η Κορωνίδα της LKC, το ελληνικό τζιν Grace. Δεν αποφύγαμε τον πειρασμό και κατά το ρεπορτάζ, κάναμε τη δική μας γευσιγνωσία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μπούμε στο κλαμπ των θαυμαστών, των τριών γυναικών, που είναι πίσω από την πολυβραβευμένη ταμπέλα του Grace.

Τα βοτανικά του Grace, άφησαν ανεξίτηλη στη μνήμη μας την εμπειρία, τη γεύση και επίγευση της ευλογημένης ελληνικής γης. Πολύπλοκα ιδιαίτερα αρώματα της ελληνικής γης, όπου ο άρκευθος κυριαρχεί σε τέλεια ισορροπία με τον μοναδικό κρίταμο, τα άνθη Μυρτιάς και τον σχίνο. Γεύση κρυστάλλινη, στιβαρή, με έντονη καθαρότητα, σ’ ένα μοναδικό φρέσκων εσπεριδοειδών και των ανθών της πορτοκαλιάς με τα υπόλοιπα βότανα. Αισθητή επίγευση, με μεγάλη διάρκεια και ελαφριά πιπεράτες νότες. Απολαύστε το σκέτο, με πάγο, για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Χρησιμοποιήστε το ως βάση για τα πιο ενδιαφέροντα cocktails.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Grace φέρει το 1ο βραβείο distilled  ginστον κόσμο και δύο ασημένια μετάλλια London dry gin και gin tonic.

Ακολούθως περιηγηθήκαμε στις ταμπέλες της LKC με βασικό γνώμονα ότι, δεν είναι σκοπός μας να γεμίζουμε με αλκόολ το ποτήρι μας, αλλά με κάτι καλύτερο, γευστικό και κυρίως ασφαλές για την υγεία μας. Αυτές είναι της σειράς Edinbourgh: Cannonball Gin, Seaside Gin, Rasberry Liqueur, Elder Flower Liqueur, Rhubarb & Ginger Liqueur, Plum & Vanilla liqueur, Pomegranate & Rose Liqueur και τα ουίσκυ της σειράς Glengoyne: 10, 12, 15, 18, 21 και 25 ετών, το Tamdhu 10 και Batch Streght και τα Pig’s Nose, Sheep Dip Islay Malt και το Feathery Whisky, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην κάβα Ιωνόδη και να τα ζητήσετε στα μπαρ του Αλμυρού.

Συγχαίρουμε την κάβα Ιωνόδη για την πρωτοβουλία, να επιμορφώσει τους πελάτες της, με τους εξαιρετικούς Γιάννη και Δημήτρη, σε προϊόντα, αλλά και στην ιστορία και γευσιγνωσία  του Gin και του Ουίσκυ.

Δημοσιεύουμε δυο βίντεο, ένα καλωσορίσματος και ένα από στιγμιότυπα του σεμιναρίου.