«Ο Τόπος μου: Ο Κόσμος μου» το θέμα της επετειακής εκδήλωσης για τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης

«Ο Τόπος μου: Ο Κόσμος μου» το θέμα της επετειακής εκδήλωσης για τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης

Ο Πολιτιστικό Σύλλογος Ευξεινούπολης, διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά επετειακή εκδήλωση μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 111 χρόνων από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης.

Φέτος το πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης του Συλλόγου. «Ο Τόπος μου: Ο Κόσμος μου» ο τίτλος της εκδήλωσης, με θέμα τον τόπο καταγωγής και την σημασία του στις ζωές όλων μας.

Οι κυρίες της Λέσχης, απήγγειλαν δικά τους ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, ενώ ταξίδεψαν το κοινό και με απαγγελίες έργων γνωστών συγγραφέων και ποιητών. Το μουσικό φωνητικό σύνολο του Ωδείου Αλμυρού πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ συμμετείχαν και οι σύλλογοι Ανατολικής Ρωμυλίας και Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια σχετικά με την καταγωγή τους.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, ανάμεσά τους και η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κα Μαρία Σταυραντώνη, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσούτσας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσης κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμυρού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Τα μέλη της Λέσχης Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης: Χρύσα Μαρδάκη, Ειρήνη Μπάιμπα, Ελένη Κότση, Φωτεινή Σαρακατσάνου, Δέσποινα Κακασή, Εύη Μπάκα, Λένα Μπελεγρίνη, Μαρουλία Ζουρούδη, Ειρήνη Μάμαλη, Καίτη Τέφογλου, Ζωή Χατζή, Βούλα Φυτιλή, Μαρία Δράκου, Ζανέτα Ψύλλου.  Το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Ωδείου Αλμυρού με μαέστρο την κα Μαριάννα Σαμαρτζή, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας με δάσκαλο τον κ. Αντώνη Στάμο, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης  και Περιχώρων «Η Στάνη» με δάσκαλο τον κ. Δημήτρη Σαμουρέλη, ο Νίκος Μεταξιώτης με την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…