- 4 Οκτωβρίου, 2018
Cookies με 3 υλικά – Συνταγή
Και καθώς το Φθινόπωρο άρχισε να μας δείχνει τις διαθέσεις του με αρκετό κρύο και αέρηδες, νομίζω ότι άρχισε και η εποχή των ζεστών ροφημάτων!!! Και τι καλύτερο από τον πρωινό ελληνικό (διπλό, γλυκό παρακαλώ) καφέ, σερβιρισμένο με καλή παρέα και λίγα cookies φυσικά. Νομίζω έχετε καταλάβει ότι αγαπώ τις νόστιμες συνταγές αλλά όχι απαραίτητα δύσκολες. Λατρεύω τις έξυπνες συνταγές, που μπορεί να τις φτιάχνει η εργαζόμενη μανούλα, η πολυάσχολη γιαγιά, η καινούργια νοικοκυρά. Την συγκεκριμένη συνταγή την είχα δει στο ίντερνετ, αλλά δεν γινόταν να μην έβαζα την δική μου πινελιά ως ζωντόβολο της κουζίνας!
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
350 γρ. ταχίνι με κακάο
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ταχίνι ώστε να αναμιχθούνε. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη εύπλαστη. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσουμε 3 κούπες αλεύρι αλλά 2,5. Παίζει ρόλο το μέγεθος των αβγών. Αυτό ήταν! Πλάθουμε μικρά μπαλάκια που τα πατάμε λίγο από πάνω (ώστε να μην έχουν το σχήμα της κεφτέδας) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Προσοχή, μπορεί όταν τα βγάλετε από το φούρνο, να σας φανούν άψητα, επειδή πατιούνται, αλλά μην ξεχνάτε ότι μόλις κρυώσουν θα σφίξουνε.
Μυστικά συνταγής:
- Όπως προανέφερα την συνταγή την είχα βρει στο ίντερνετ. Απλά αντί για ταχίνι με κακάο είχε σοκολατόπαστα (μερέντα δηλαδή). Εγώ την αντικατέστησα με ταχίνι γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να το φάνε τα παιδάκια μου χωρίς να το καταλάβουν και κυρίως χωρίς να γκρινιάξουν.
- Μπορείτε αν θέλετε να απογειώσετε τα cookies σας, να βάλετε μέσα χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα κ.α) ή ακόμα και σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρας.
Απολαύστε τα!
Μποτού Λουΐζα Μαρία