• 27 Σεπτεμβρίου, 2018

Ρυζόγαλο με γάλα εβαπορέ – Συνταγή

Ρυζόγαλο με γάλα εβαπορέ – Συνταγή

 

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό, μα και γεμάτο παράδοση!!! Να πω και άλλα για αυτή τη γλυκιά ανταμοιβή, το ρυζόγαλο, που θα ξεκουράσει τους μαθητές μας και θα τους γεμίσει δύναμη αφού αποτελεί μια καλή πηγή ενέργειας; Με το γλυκάκι αυτό σκέφτομαι να κλείσει (προς το παρόν) το αφιέρωμα στους μικρούς μας φίλους που μόλις ξεκίνησαν τον ετήσιο αγώνα για γνώση και όχι μόνο.

Υλικά

-3/4 κούπας (τσαγιού) ρύζι γλασσέ

-3 κούπες (τσαγιού) νερό

-1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

-1 κούπα περίπου ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)

-4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
ή 4 κουτ. σούπας κορν φλάουερ και 2 καψούλια βανίλιας

-1 κουτί γάλα εβαπορέ (400γρ)

-1 & 1/2 κουτί νερό (από το εβαπορέ) (600γρ)

-Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Κάτω από τη βρύση μέσα σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε το ρύζι ώστε να φύγει η κόλλα του. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και αφού βράσει ρίχνουμε το αλάτι και το ρύζι. Το σιγοβράζουμε έως να πιει το νεράκι του. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το εβαπορέ μαζί με το νερό και το ανθός ή το κορν φλαουερ με τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να πήξει ελαφρώς. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, ενώ όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφού μείνει λίγη ώρα στα μπολάκια το ρυζόγαλο σφίγγει οπότε μην φοβηθείτε όταν το κατεβάσετε από την κουζίνα και είναι λίγο νερουλό.

Μυστικά συνταγής:

  1. Γινεται εξίσου ωραίο με άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας.
  2. Το γάλα εβαπορέ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φρέσκο γάλα.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε την μέρα που απόλαυσα το κρεμώδες ρυζόγαλο της οικογένειας ΒΟΥΛΓΑΡΗ στον Αλμυρό. Κάθε κουταλιά μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια, ενώ εικόνες ξεπροβάλανε θυμίζοντάς μου τη γιαγιά Μαρία που όταν της ζητούσαμε κάτι γλυκό μας έφτιαχνε πάντα ρυζόγαλο. Άλλωστε είναι γνωστό πως η οικογένεια ΒΟΥΛΓΑΡΗ παράγει προϊόντα χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Για αυτό και το αποτέλεσμα πάντα τους δικαιώνει.

Απολαύστε το!!!


Σχετικά Άρθρα

Γιορτή Αμυγδάλου 2025: Μια Γιορτή για την Παράδοση και τη Γεύση

Γιορτή Αμυγδάλου 2025: Μια Γιορτή για την Παράδοση και τη Γεύση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροθηβών Φθιώτιδας Θήβες σας προσκαλεί στην καθιερωμένη εκδήλωση του καλοκαιριού, τη Γιορτή Αμυγδάλου…
Η Σούρπη τίμησε τους νεκρούς του 1943 – Γράφει ο Τριαντάφυλλος Σπανός

Η Σούρπη τίμησε τους νεκρούς του 1943 – Γράφει ο Τριαντάφυλλος Σπανός

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Σπανός   Το Σάββατο 16 Αυγούστου, δεκάδες κάτοικοι της Σούρπης τίμησαν την μνήμη…
Χρ. Τριαντόπουλος: Επέτειος απελευθέρωσης του Αλμυρού – 144 χρόνια ελευθερίας και προόδου

Χρ. Τριαντόπουλος: Επέτειος απελευθέρωσης του Αλμυρού – 144 χρόνια ελευθερίας και προόδου

Την Κυριακή, 17 Αυγούστου 2025, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετείχε,…