• 24 Σεπτεμβρίου, 2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με ζωηρό ακροατήριο

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με ζωηρό ακροατήριο

έκδοση 22/9/2018

Κόντρα Τέφογλου Εσερίδη – Αποχώρηση Τσανή – Έργα και Προσλήψεις

Το διαφορετικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου, ήταν το ζωηρό ακροατήριο. Πρόεδροι κοινοτήτων, μέλη δημοτικών ενοτήτων, πολίτες του Πλατάνου, δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, άλλοτε χειροκροτώντας, δηλαδή, άλλοτε επιδοκιμάζοντας και άλλοτε αποδοκιμάζοντας. Κάποια στιγμή σχόλιο του Άρη Καραγιώργου, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των παρισταμένων, η προαναφερόμενη κατάσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δυναμιτίστηκε και οδήγησε σε αποχώρηση-διαμαρτυρία του Νίκου Τσανή.

Πολίτες του Πλατάνου, τοποθετήθηκαν στο σημαντικό θέμα υλοποίησης έργου με ιδίους πόρους του Δήμου Αλμυρού, για την «Ανάπλαση δημοτικής έκτασης με κοινόχρηστο χαρακτήρα, πλησίον Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Πλατάνου Δ. Αλμυρού». Ο Κ. Μαργέλος πρότεινε τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου, ενώ άλλοι Πλατανιώτες πρότειναν εναλλακτικές τοποθεσίες για το έργο, όπως τον Άη Γιαννάκη και γενικότερα τον Παλιό Πλάτανο.

Η πρόταση του Δήμου συμπεριλαμβάνει την κατασκευή ενός μικρού ανοικτού θεάτρου. Οι ημερομηνίες υποβολής πιέζουν, όπως και η αντιπολίτευση. Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τοποθετήθηκε «πατάτε σε παλιά σχέδια, χωρίς να κάνετε όμως κάτι σημαντικό. Αν π.χ. κάναμε κάτι καινοτόμο στο Αχίλλειο, θα άλλαζε το χωριό για πάντα… Χρειάζεται καινοτομία. Τέτοιου είδους προτάσεις είναι ενδεικτικές της περιορισμένης δυναμικής της Δημοτικής Αρχής».

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, δια στόματος Νίκου Τσανή, πρότεινε διαβούλευση, ενώ ο ίδιος είπε «είστε ανεξεταστέοι στη συντήρηση του πρασίνου και γενικότερα στη φροντίδα του Πλατάνου.»

Μαζί με το έργο στον Πλάτανο, ήρθε και η πρόταση υποβολής προς ένταξη για «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Δ.Ε. Ευξεινούπολης Δ. Αλμυρού», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2018» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2017-2018, του Πράσινου Ταμείου.

Ο Πρόεδρος της Ευξεινούπολης Αργύρης Τέφογλου, παραπονέθηκε ότι δόθηκαν μόλις δυο μέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα σχέδια στον ίδιο, ότι δεν τοποθετήθηκε το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας, αλλά αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα και ελλείψεις του Πολιτιστικού Ευξεινούπολης και της σημερινής πλατείας, τα οποία χρονίζουν χωρίς να λύνονται. Ο Δήμαρχος και ο κ. Τέφογλου, από την αρχή της συνεδρίασης είχαν αλλάξει προσωπικά σχόλια και επιθέσεις με τον κ. Εσερίδη να καταλήγει αγανακτισμένος «έγινες πρόεδρος στον ίσκιο τον δικό μου».

Ο Αργ. Τέφογλου, στην αρχή της συνεδρίασης, ανέφερε περιστατικό οικοδόμου, ο οποίος μετά από εντολή ιδιώτη, ήταν έτοιμος να εκκινήσει εργασίες στο κτίριο της Κοινότητας Ευξεινούπολης, χωρίς προηγουμένως να έχει ειδοποιηθεί ο ίδιος και χωρίς την επίβλεψη κάποιου Δημοτικού Υπαλλήλου. Ζήτησε να ενημερωθεί και αν υπάρχει κάποια σύμβαση να του κοινοποιηθεί. Αναμένουμε την Τετάρτη στην επόμενη συνεδρίαση, την απάντηση της Δημοτικής Αρχής.

Ο περιορισμένος χρόνος, μέχρι την έκδοση της εφημερίδας, δεν επιτρέπει περισσότερα στο ρεπορτάζ, αναφέρουμε όμως, ότι ψηφίστηκαν προσλήψεις τακτικού προσωπικού και ενός δικηγόρου για τις άμεσες ανάγκες του Δήμου Αλμυρού.

Τέλος, σημαντικό είναι ότι ψηφίστηκε η «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας» του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», η σύνδεση δηλαδή του δρόμου με τα Φάρσαλα, ένα επίσης πολυκαιρισμένο θέμα-έργο, που τείνει να ολοκληρωθεί.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…