• 24 Σεπτεμβρίου, 2018

Ρεπορτάζ για ελλείψεις στα σχολεία του Αλμυρού και κενά εκπαιδευτικών

Ρεπορτάζ για ελλείψεις στα σχολεία του Αλμυρού και κενά εκπαιδευτικών

έκδοση 22/9/2018

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και κενά σε θέσεις καθηγητών χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού. Οι κενές θέσεις που παρουσιάζονται αφορούν κυρίως ειδικότητες όπως καθηγητές μουσικής και καλλιτεχνικών. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς τώρα συμπληρώνονται τα ωράρια των αναπληρωτών καθηγητών.

Όσον αφορά τα βιβλία, έχουν διανεμηθεί κανονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα περισσότερα σχολεία προμηθεύτηκαν κατά τον προηγούμενο Ιούνιο, και ελλείψεις που παρουσιάζονται αφορούν κάποια ξενόγλωσσα.

Σχετικά με τις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκύπτουν διάφορα προβλήματα με τους διευθυντές να απευθύνονται στη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής μας.

Δημοτικά

Στα Δημοτικά Σχολεία του Αλμυρού και των χωριών του Δήμου, δεν υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία. Τα ελάχιστα κενά σε καθηγητές ξένων γλωσσών, μουσικής, καλλιτεχνικών και πληροφορικής έχουν καλυφθεί ή αναμένεται να καλυφθούν εντός την ερχόμενης εβδομάδας.

Γυμνάσια

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Χατζηαυγουστίδη, απομένουν κάποιες εργασίες όσον αφορά την υποδομή. «Έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο Αλμυρού προκειμένου να λύσουμε κάποια θέματα σχετικά με τις τουαλέτες και τον φωτισμό στις αίθουσες. Αναμένουμε για την επίλυσή τους».

Ο κ. Βοϊβόνδας Σταύρος διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τη φετινή χρονιά σε μαθησιακά και διοικητικά θέματα, είμαστε πανέτοιμοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ανάγκη εργασιών στη στέγη του σχολείου. Αποτελεί χρόνιο πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να επιλύσουμε.»

Σύμφωνα με την κα Σταυραντώνη, διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, παραμένει κενή η θέση του καλλιτεχνικών. Ελλείψεις υπάρχουν μόνο σε ξενόγλωσσα βιβλία τα οποία αναμένεται να σταλούν και να διανεμηθούν στους μαθητές εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης

Τρεις κενές θέσεις σε καθηγητές ειδικοτήτων μουσικής, καλλιτεχνικών και τεχνολογίας. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα τον Λυκειάρχη κ. Παπαδόπουλο Ιωάννη αναμένεται να συμπληρωθούν όλα τα κενά. Ακόμη ανέφερε: «Οι υποδομές του σχολείου μας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι τουαλέτες έχουν ανακαινιστεί πλήρως και δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο άλλο θέμα προς το παρόν τουλάχιστον.»

ΓΕΛ Αλμυρού

Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αλμυρού κ. Θεοδώρου δήλωσε στον Λαό του Αλμυρού: «Το σχολείο μας έχει καλυφθεί πλήρως από όλες τις ειδικότητες των συναδέλφων, ενώ δεν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα βιβλία. Αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών κάποιους καθηγητές παράλληλης στήριξης. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε ελλείψεις σε εξοπλισμό καθώς χρειαζόμαστε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προτζέκτορες.»

ΕΠΑΛ Αλμυρού

Ελλείψεις σε βιβλία και δυο ειδικότητες αντιμετωπίζουν στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Ο κ. Καπράνας δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Στο 1ο ΕΠΑΛ δεν έχει καλυφθεί ακόμη η ειδικότητα του βρεφονηπιοκόμου και του γεωπόνου. Τις επόμενες ημέρες θα καλυφθούν, αφού ακόμη διαμορφώνεται το πρόγραμμα των καθηγητών. Κάποια θέματα αντιμετωπίζουμε και με τα βιβλία καθώς δεν καλύφθηκαν όλοι οι μαθητές. Έχουμε παραλάβει ήδη κάποια γενικής παιδείας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραλάβουμε και των ειδικοτήτων. Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζουμε ζητήματα υλικοτεχνικής δομής και η λειτουργία του σχολείου είναι ομαλή.»

 

Χριστίνα Ν. Τοσούδη

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…