- 18 Σεπτεμβρίου, 2018
Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη
Ντρίιιννν…
Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και μπήκαμε οι οικογένειες με μαθητές σε άαααλλους ρυθμούς. Ας μη πω χειμωνιάτικους. Τη μεγαλύτερη αγωνία έχουν τα πρωτάκια, αλλά και τα λυκειάκια της β΄ και γ΄ τάξης που ετοιμάζονται για πανελλήνιες και πρέπει να αποφασίσουν ίσως λίγο νωρίς και λίγο άδικα, για τη ρότα που θα πάρουν στη ζωή τους. Καλή χρονιά λοιπόν! Βαλ’τε τα δυνατά σας, γονείς, εκπαιδευτικοί και ο Θεός μαζί σας!
Αδικίες προς διόρθωση
Βγήκε το κακέκτυπο του John-John να μας πει ότι θα διορθωθούν οι αδικίες κυρία μου. Δεν λέω ότι δεν δουλεύουν… δεν διαφωνώ με όλα επειδή δεν τους ψήφισα. Θα ήταν άδικο. Αλλά… περί δικαιοσύνης:
Μήπως πρέπει πριν εξετάσει η κυβέρνηση τη μείωση φόρων, να μας σταματήσει την προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους; Χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να βρει από που προέρχεται το υπερ-πλεόνασμα;
Μήπως πρέπει να αξιολογηθούν όλα αυτά τα ΚΕΚ επιμόρφωσης ανέργων, αν και πόσες μόνιμες θέσεις δημιούργησαν και αν τελικά δεν απέδωσαν να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις με επίδομα, για να κρατήσουν ή να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας;
Μήπως πρέπει όσοι χάνουν την ασφαλιστική ικανότητα λόγω χρεών, να μη χρεώνονται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το συγκεκριμένο διάστημα, αλλά μόνο τα συντάξιμα, για τον χρόνο που πλήρωναν από την τσέπη τους για την υγεία τους;
Η λίστα είναι μεγάλη. Ήδη καταρτισμένοι και αξιόλογοι συνάδελφοι έχουν αναλύσει τις εξαγγελίες και το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, πλήρως. Παρακαλείσθε λοιπόν, να διαβάζετε, να ενημερώνεστε και να ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ, όταν πρέπει και όπου πρέπει.
Βάλε λίγο ψυχή…
Το τι γίνεται με τη λογοκλοπή κυρία μου, δεν λέγεται! Εμείς που ξέρουμε και παρακολουθούμε, όταν βλέπουμε κάποιον αλλιώς να εκφράζεται και αλλιώς να γράφει, ψάχνουμε στο ίντερνετ και βρίσκουμε διαμαντάκια…
Άλλος πήρε συγχαρητήριο Θεσσαλονικιού, άλλος ευχετήριο-διάγγελμα Υπουργού παιδείας Κύπρου του 2008, εξυπνότερος, ένα καταπληκτικό κείμενο ομοϊδεάτη του, δεξιός έβαλε την υπογραφή του σε Συριζαίικο κείμενο, που ούτε που κατάλαβε ότι ήταν Συριζαίικο (τούτος έξυπνα πήρε προτασούλες μισές, αλλά από όλο το κείμενο) και βεβαίως, βεβαίως, πως θα ξεχάσουμε τον επικήδειο που αρχικά είχε γραφεί κάποτε για εκλιπούσα μοναχή και χρησιμοποιήθηκε για Αλμυριώτη εκλιπόντα! Έχει το χαβαλέ του η υπόθεση. Θα μου πεις… κακό είναι να παίρνουν καμιά λεξούλα; Ε, όχι βέβαια… αλλά με μέτρο!
Μα τούρκικες;
Πολύ ορθά, στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, στις τουαλέτες των αγοριών, έβαλαν νέες τουαλέτες αντικαθιστώντας τις παλιές σπασμένες. Αλήθεια όμως, πόση διαφορά οικονομική ή δυσβάσταχτη ήταν για τα οικονομικά του Δήμου, να μπουν κανονικές και όχι τούρκικες; Λεφτά ο Δήμος έχει… Και εντάξει, τα παιδιά αποφεύγουν να πάνε για το χοντρό τους στο σχολείο, αλλά… πες κυρία μου ότι το παιδί κόλλησε κάποια ίωση, ότι έφαγε όλη τη φασολάδα… πως; Θα προλάβει να γδυθεί στο αεράκι το χειμωνιάτικο, αφού τούρκικες βάλαμε, αλλά παράθυρα δεν βάλαμε; Μπαίνεις δηλαδή με ευκοίλια και βγαίνεις με πνευμονία… Άσε που επειδή οι πόρτες δεν κλείνουν (όπου υπάρχουν) έχει εφευρεθεί το σύστημα να δίνεται το έξω κλειδί από τον χώρο των τουαλετών, το οποίο πρέπει να έχεις τον χρόνο και την ψυχραιμία να ζητήσεις από το Διευθυντή… Δηλαδή τι; Πάει ο έφηβος ο 13χρονος να πει, «θέλω κακάκια» και μαζί με το κλειδί θα πάρει και ένα χαρτί τουαλέτας, το οποίο και πρέπει να επιστρέψει; Και τέλος πάντων ο ρόλος του Διευθυντή είναι άλλος και κακώς τα κενά των υποδομών, τον υποχρεώνουν σε τέτοια μέτρα.
Έχουμε ευθύνη και οι γονείς για το σύστημα αυτό στις τουαλέτες. Τα παιδιά, ρίχνουν το υγρο-σάπουνο στο πάτωμα για φάρσα, να γλιστράει, παίζουν με το χαρτί υγείας στους διαδρόμους και γενικά χρειαζόταν μόνιμος επιτηρητής, για να μη χρησιμοποιούνται για φάρσες και κάθε είδους bullying οι τουαλέτες. Ας ετοιμάσουμε οι γονείς όσο πιο πολύ μπορούμε τα ατίθασα εφηβάκια μας, αλλά ας βρούμε λύσεις σε ευκολονόητα πράγματα λειτουργίας και υγιεινής.
Όσο για τις τούρκικες… Έχω την εντύπωση ότι και στην Τουρκία έχουν καταργηθεί. Στην Ευρώπη όπου έχω ταξιδέψει δεν έχω συναντήσει τέτοιες τουαλέτες και σίγουρα δεν έχουν τέτοιες στα σχολεία τους.