• 13 Σεπτεμβρίου, 2018

Νέα επένδυση με Net-Metering για τη ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.

Νέα επένδυση με Net-Metering για τη ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.

Η Ελληνική εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1952 και σήμερα εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο εργοστάσιο στον Αλμυρό Μαγνησίας εξασφαλίζει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 10.000 τόνων τυριού, ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 λίτρα πρόβειου γάλακτος ανά βάρδια.

To αυξημένο ενεργειακό κόστος της αποφάσισε να μειώσει δραστικά η εταιρεία με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα συμψηφισμού (Net-Metering) ισχύος 300kW στις στέγες του βιομηχανικού κτιρίου της.

Τον Φ/Β εξοπλισμό, o οποίος απαρτίζεται από 1.100 Φ/Β πλαίσια 60-κυψελών πολυκρυσταλλικού πυριτίου τύπου Eldora Ultima ισχύος 272,5Wp του Ινδικού εργοστασίου VIKRAM SOLAR και 10 μετατροπείς ισχύος τύπου Eco 27.0-3-S του Αυστριακού εργοστασίου FRONIUS, προμήθευσε η Ελληνική εταιρεία  INERGION, μέλος του ομίλου TESCO Group,  ενώ την εγκατάσταση ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία η τεχνική εταιρεία ENTEC CONTRACTORS.

Το Φ/Β σύστημα Net-Metering αναμένεται να παράγει και να εξοικονομεί από την κατανάλωση του εργοστασίου 465MWh (μεγαβαττώρες) ετησίως, εξασφαλίζοντας θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με εξοικονόμηση έκλυσης περίπου 500 τόνων CO2 ανά έτος, ενώ η οικονομική απόσβεση της επένδυσης εκτιμάται σε περίπου 8 χρόνια.

Το σύστημα τηλεμετρίας FRONIUS και ο έξυπνος μετρητής ενέργειας FRONIUS Smart-meter επιτρέπουν τη δωρεάν απομακρυσμένη παρακολούθηση και οπτικοποίηση τόσο των δεδομένων παραγωγής του Φ/Β συστήματος όσο και των ροών ενέργειας της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο.

Τα διαθέσιμα διαγράμματα της πλατφόρμας Solarweb παρέχουν πλήρη εικόνα του προφίλ κατανάλωσης του εργοστασίου, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης του ταυτοχρονισμού παραγωγής Φ/Β ενέργειας και κατανάλωσης από τα φορτία της εγκατάστασης.

Πηγή: https://energypress.gr/news/mia-elliniki-tyrokomiki-viomihania-agkaliazei-ton-ilio


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…