• 4 Σεπτεμβρίου, 2018

Συνάντηση των αποφοίτων του 1968

Συνάντηση των αποφοίτων του 1968

 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου των αποφοίτων του Γυμνασίου Αλμυρού της τάξης του 1968, σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή τους την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο Κουρί.

«Πενήντα χρόνια πέρασαν

από τότε που αποχαιρετισθήκαμε

στο προαύλιο του Γυμνασίου μας

τον Ιούνιο του 1968….»

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε η 5η συνάντηση μαθητών και μαθητριών που αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο Αλμυρού το 1968. Μετά από 50 χρόνια οι συμμαθητές του 68΄ συναντήθηκαν στο προαύλιο χώρο του τότε Γυμνασίου όπου άρχισαν τα πηγαδάκια με τις αίθουσες του σχολείου, με τα ονόματα των καθηγητών, τα ευτράπελα, τις φάρσες και τα αστεία. Ακολούθησε η αναμνηστική φωτογράφηση στα ίδια σκαλοπάτια όπου φωτογραφηθήκαμε και το 1968 και στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Αρχοντικό στο δάσος Κουρί όπου είχαμε συναντηθεί και στο παρελθόν (2008) μετά από 40 χρόνια. Την όλη οργάνωση είχε η 6μελής συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους Χαράλαμπο Ζωγράφο, Γεώργιο Κλεφτάκη, Κωνσταντίνο Μασούρα, Πέτρο Σερέτη, Ρίτα Φασούλα και Σταυρούλα Χορταριά.

Μετά το καλωσόρισμα από τα μέλη της επιτροπής ακολούθησε χαιρετισμός από την συντονίστρια της όλης εκδήλωσης Σταυρούλα Χορταριά, λόγω εκτάκτου απουσίας της συμμαθήτριάς μας Ντίνας Γκάργκα που επιμελήθηκε τον χαιρετισμό.

 

«Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ‘50»

Καλοί μου συμμαθητές,

Το τέλος της αποκοτιάς του πολέμου έφερε στη ζωή μια γενιά, τη γενιά του 50’, με ένα αστέρι στην καρδιά για ειρήνη, δίψα για μάθηση και γνώση, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη, ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη. Έτσι θυμάμαι όλους τους συμμαθητές μου άσχετα με τις σπουδές τους.

Ορισμένες εφηβικές ζωηράδες ήταν και είναι το σφρίγος των νέων. Νομίζω πως όλοι της γενιάς του 50’ έχουν και έχουμε μέσα μας τη νιότη, παρά τη βιολογική φθορά. Όσοι απομείναμε (αυτοί που φύγανε ναι είναι ήσυχοι εκεί που βρίσκονται), δώσαμε ως εργαζόμενοι, από την οικογένεια και όχι μόνο ότι καλύτερο. Αλλά και ακόμα έχουμε να προσφέρουμε όσα μπορούμε ως ώριμοι άνθρωποι και ελεύθεροι πολίτες.

Για όλα αυτά να ευγνωμονούμε τη χρονική στιγμή, τους καλούς γονείς μας, τους δασκάλους μας, την εντοπιότητά μας τον Αλμυρό, το Γυμνάσιό μας ως φωτεινό σκαλοπάτι της ως σήμερα ζωής μας και τέλος την πατρίδα.»

Έγινε μια πρόποση από κρασί που είχε εμφιαλωθεί στην 3η συνάντηση τον Αύγουστο του 2012 ειδικά για αυτή την σημερινή συνάντηση.

Κατόπιν μοιράστηκαν σε όλους τους παραβρισκόμενους αναμνηστικά που εκδόθηκαν ειδικά για αυτή την συνάντηση των 50 χρόνων.

Η ωραία βραδιά κύλησε με αστεία, αναμνήσεις μαθητικών χρόνων και έκλεισε με το μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του τόπου. Το δε κέφι και ο χορός κράτησαν όλους παρόντες μέχρι της πρωινές ώρες.

Λίγο πριν αποχωρήσουμε από μέλος της επιτροπής ειπώθηκε:

«Αγαπητές συμμαθήτριες και αγαπητοί συμμαθητές απόψε συναντηθήκαμε, ειδωθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θυμηθήκαμε, νοσταλγήσαμε, ίσως και να δακρύσαμε… με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης… Τέλος παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές, να ευχηθούμε από καρδιάς να έχουμε υγεία ώστε να συνεχιστούν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις στο μέλλον».

Η επιτροπή


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…