• 20 Αυγούστου, 2018

Επιτυχημένο το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Αλμυρού

Επιτυχημένο το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Αλμυρού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Αλμυρού, το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου 2017 στη Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, παράλληλα με την Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο και διήρκεσε έως την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Τουρισμού και υπεύθυνη του ωδείου Αλμυρού και Μαρία Σταυραντώνη, η οποία καλωσόρισε τα μέλη των φιλοξενούμενων χορωδιών και όλους τους παρευρισκομένους. Χαιρετισμό κατά την έναρξη απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης και η μαέστρος κα Μαριάννα Σαμαρτζή.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος : η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου “Προφήτης Ηλίας” Δήμου Σκύδρας, η Μικτή Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας και η Μικτή Χορωδία Αλμυρού υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή. Τις εξαιρετικές ερμηνείες της Χορωδίας του Δήμου μας συνόδευσαν η Φρόσω Γαρδικλή στο πιάνο και ο Γιάννης Καμπουρίδης στο μπουζούκι.

Οι χορωδίες παρουσίασαν εξαιρετικά προγράμματα με στίχους και μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μάνος Λοϊζος κ.α.

Το κέφι ήταν διάχυτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, γεγονός που επιβεβαιωνόταν από το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού. Οι εκπρόσωποι των χορωδιών αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα, ενώ στους φιλοξενούμενους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

 


 

 


Σχετικά Άρθρα

Στο Πολιτιστικό λόγω καιρού η βραδιά παιδικών χορωδιών

Στο Πολιτιστικό λόγω καιρού η βραδιά παιδικών χορωδιών

Τα παιδιά των χορωδιών του Ωδείου Παλάσκα Βόλου και του Ωδείου του Δήμου Αλμυρού, ενώνουν τις…
Επιτυχημένη η  Μουσική Βραδιά από τον Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού

Επιτυχημένη η Μουσική Βραδιά από τον Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού,…