• 6 Αυγούστου, 2018

Σημαντικά θέματα στη 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σημαντικά θέματα στη 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με 12 θέματα. Κατά την έναρξη του Συμβουλίου, έγινε μια τοποθέτηση του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Αθλητισμού κ. Αργύρη Ρούσσα, ότι ναι μεν παραχωρήθηκε για συναυλία το Δημοτικό Στάδιο, αλλά όχι χωρίς όρους και με προϋπόθεση να προστατευθεί ο νέος χλοοτάπητας και γενικότερα οι εγκαταστάσεις.

Χριστοδούλου για Νεκροταφείο και επί προσωπικού

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Καλλές, διάβασε επιστολή του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πλατάνου κ. Αθανάσιου Χριστοδούλου, σχετικά με παρέμβαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Εσερίδη στη Λειτουργία του Κοιμητηρίου Πλατάνου. Δημοσιεύουμε μέρος της επιστολής:

Επιθυμώ να γνωστοποιήσω στο Σώμα και στους Δημότες Αλμυρού και Πλατάνου, την απαράδεκτη ή για να το πω πιο μαλακά, την άκομψη παρέμβαση του Δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη στη λειτουργία του Κοιμητηρίου Πλατάνου.

Ο κ. Δήμαρχος ενώ γνωρίζει από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας ότι καθ’ ύλην αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία του Κοιμητηρίου είναι ΜΟΝΟ ο Πρόεδρος του εκάστοτε Τοπικού Διαμερίσματος, προκειμένου να ικανοποιεί ρουσφετολογικά και ψηφοθηρικά κατοίκους του Πλατάνου, παρεμβαίνει για να κανονίσει και τα του Νεκροταφείου στο μικρό χωριό μας. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Λες και δεν έχουμε προβλήματα για να δείξει το ζήλο του ο Δήμαρχος, αυτός επιμένει να ενεργεί παρεμβατικά, αδιαφορώντας για την ορθή λειτουργία του Κοιμητηρίου. Και δεν φθάνει ότι παρέκαμψε τον Πρόεδρο του Πλατάνου, παρέκαμψε και τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο, που ο ίδιος έχει ορίσει.

Μάλιστα απειλούσε μη μόνιμο υπάλληλο του Νεκροταφείου να ακούσει τις δικές του εντολές και όχι τις δικές μου, δείχνοντας μια λογική μικροπρεπή, η οποία δεν αρμόζει στον Δήμαρχο της περιοχής μας…

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Αλμυρού, απάντησε ότι παρενέβη επειδή του το ζήτησε οικογένεια να εξυπηρετήσει και τελικά έδωσε λύση, όπως ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να απασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πλατάνου, εξήγησε ότι κάποιες οικογένειες, θέλουν και μετά την εκταφή να κρατήσουν τους τάφους, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στη λειτουργία του Κοιμητηρίου. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε επί προσωπικού, ενημερώνοντας τους Συμβούλους ότι ο Δήμαρχος τηλεφώνησε στον προϊστάμενό του στην εργασία του, ρωτώντας τον αν έχει άδεια ή όχι. Συγκεκριμένα είπε ο κ. Χριστοδούλου «με ποια αρμοδιότητα ο Δήμαρχος μπαίνει σε προσωπικά δεδομένα;… αν θέλετε καν’τε την γραπτώς την καταγγελία».

7η Αναμόρφωση και Κέντρο Εμπορίου

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με παλαιότερες επερωτήσεις των συμβούλων και τα 12 θέματα της 14ης Δημόσιας Τακτικής συνεδρίασης.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η 7η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου Αλμυρού για το 2018, η οποία συμπεριελάμβανε την ψήφιση για τη δαπάνη μελέτης για την υποβολή φακέλου για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Αλμυρό. Η δαπάνη για τη μελέτη ορίζεται έως 25.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο της τάξεως των 2.000.000 ευρώ, με το οποίο θα διαμορφωθούν και οι υπόλοιποι εμπορικοί δρόμοι του Κέντρου και με τη συμμετοχή 50 καταστημάτων (προαπαιτούμενο για την υποβολή της πρότασης) θα αποκτήσει ενιαία εικόνα το εμπορικό μας κέντρο.

Νέα είσοδος για το πολιτικό Αεροδρόμιο

Απασχόλησε ιδιαίτερα το Σώμα, η δημιουργία νέας πρόσβασης για τον Κρατικό Αερολιμένα Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου. Οι επενδυτές για δημιουργία service αεροσκαφών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, φαίνεται ότι προχωρούν με όσο πιο γρήγορους ρυθμούς τους επιτρέπουν οι διαδικασίες. Τελικώς το θέμα αναβλήθηκε, ώστε να έρθει φάκελος που θα απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσαν οι Σύμβουλοι και έπειτα να τεθεί προς ψήφιση.

Παράταση έργων πυροπροστασίας

Η Χορήγηση της 3ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργου «Έργα πυροπροστασίας Δ. Αλμυρού 2017», ψηφίστηκε με τη μόνη διευκρίνιση, ότι μάλλον λόγω βροχοπτώσεων ο εργολάβος ζητά την παράταση.

Ενίσχυση Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την ενίσχυση του Γυμναστικού  Συλλόγου Αλμυρού, μέσα από την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων ως εξής:

Α) τριήμερο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στις 18-20 Αυγούστου, κόστος δράσης 5.800 ευρώ

Β) τριήμερο τουρνουά ακαδημιών μπάσκετ στις 29-31 Αυγούστου 2018, κόστος δράσης 3.500 ευρώ.

Γ) τριήμερο τουρνουά κορασίδων – παγκορασίδων βόλεϊ στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2018, κόστος δράσης 4.800 ευρώ.