• 31 Ιουλίου, 2018

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού: Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού: Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018

Δημοσιεύουμε δελτίου τύπου του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, σχετικά με τις Αυγουστιάτικες παρακλήσεις και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου:

 

Διοργανώνονται για πέμπτη συνεχή χρονιά και έχουν καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Άλμυρού κάθε καλοκαίρι. Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης έχει ο φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».

Στους στόχους της φετινής διοργάνωσης προστίθεται και η συνμπροσευχή του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου με όλους τους συμμετέχοντες προς την Παναγιά μας, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική της 23ης Ιουλίου 2018, συνεχίζοντας όμως και να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς».

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018, δεύτερη ημέρα των Αυγουστιάτικων παρακλήσεων, θα τελεστεί παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνατίου η Ακολουθία της Παράκλησης προς την Παναγία μας  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού στις 7,30 το απόγευμα. Μετά το πέρας της ακολουθίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πολιτισμού, στην οποία θα παρουσιασθούν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Θα εμφανιστεί το παραδοσιακό μουσικό σχήμα του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κίτσιου, ενώ ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Έκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής και ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, επιπλέον δε θα αναλύουν και τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

 

Ευχαριστήριο

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου ευχαριστεί το Δήμο Αλμυρού και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ Νικοβιώτη Κώστα για την καλή και προσεκτική περιποίηση του προαυλίου χώρου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, με το να διαθέσει προσωπικό του Δήμου για την καθαριότητα και βάψιμο του χώρου πέριξ του Ι. Ναΐσκου της Αγίας Παρασκευής για το πανηγύρι της 26ης Ιουλίου ε.ε.

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

 

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Αιδ. Γεώργιος Μπέκας                                                     Κώστας Γκουντάρας

Αρχιερατικός Επίτροπος

Επαρχίας Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…