• 26 Ιουλίου, 2018

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής σε Σούρπη και Αλμυρό

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής σε Σούρπη και Αλμυρό

Με λαμπρότητα και σε άκρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Παρουσία πλήθους πιστών, στις 19:30 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός σε όλες τις εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Αγίας.

Ο κόσμος τίμησε τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής στους Εσπερινούς που τελέστηκαν στη Σούρπη, τους Κοκκωτούς τον Αλμυρό και τη Νεράιδα. Ανάμεσά τους παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα για τα μάτια και κάθε είδους αναπηρία. Γεννήθηκε στη Ρώμη, με τη Χάρη του Θεού ύστερα από πολυετείς παρακλήσεις των γονέων της. Μετά το θάνατό τους, η Αγία μοίρασε την περιουσία της στους φτωχούς της Ρώμης και άρχισε να διδάσκει το λόγο του Κυρίου. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη και καλέστηκε να προσφέρει θυσία στα είδωλα. Αφού αρνήθηκε, καταδικάστηκε σε μαρτυρικό θάνατο.

Οι διώκτες της, έβαλαν την Αγία μέσα σε ένα βαρέλι με καυτό λάδι , αλλά εκείνη δεν έπαθε τίποτα. Λέγεται πως ένας από τους διώκτες θέλησε να δοκιμάσει πόσο καυτό ήταν το λάδι, αλλά τυφλώθηκε ο ίδιος. Με θαυματουργική παρέμβαση της Αγίας, ο βασανιστής βρήκε ξανά το φως του και στράφηκε στον Χριστιανισμό, αλλά η Αγία λίγο αργότερα αποκεφαλίστηκε. Από αυτό το θαύμα συνδέθηκε η Αγία Παρασκευή με τους τυφλούς.

Χρόνια πολλά σε όλους!


Σχετικά Άρθρα

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…