• 19 Ιουλίου, 2018

Σπιτικά σουβλάκια σε πίτα με σως γιαουρτιού – συνταγή

Σπιτικά σουβλάκια σε πίτα με σως γιαουρτιού – συνταγή

 

Τώρα που η κρίση μας έχει αναγκάσει να περιορίσουμε τα έξοδά μας και επειδή χρειαζόμαστε και λίγη γεύση στη ζωή μας, σας βρήκα τη λύση για να περνάμε μαζί με την οικογένειά μας τέλεια καλοκαιρινά και όχι μόνο βράδια. Άλλωστε όλοι τρελαινόμαστε για «βρώμικο» φαγητό που όμως στην περίπτωση μας κάθε άλλο παρά «βρώμικο» θα είναι. Ετοιμαστείτε λοιπόν να φτιάξουμε σπιτικά σουβλάκια σε πίτα με σως γιαουρτιού.

Υλικά:

Για τη σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμ)

1 κουτ. σούπας κέτσαπ

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

σκόρδο σε σκόνη (κατά βούληση)

Για τα σουβλάκια:

1 ½ κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι και λίγο λάπα χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκίτσες

10 ξυλάκια για σουβλάκια

Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Για τη γέμιση:

10 πίτες φρέσκιες ελληνικές

2 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)

1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)

4 πατάτες κομμένες για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σως μας ώστε να προλάβει να μείνει για λίγο στο ψυγείο και να «δέσουν» καλά τα υλικά μας. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και το σκόρδο και χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα με το σύρμα. Καλύπτουμε με σελοφάν και φυλάμε στο ψυγείο μας τη σως έως και 5 μέρες. Έπειτα μαρινάρουμε το κρέας μας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Σχηματίζουμε τα σουβλάκια περνώντας το κρέας στα ειδικά καλαμάκια και τα αφήνουμε για λίγο (3-5 λεπτά). Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας μας και βάζουμε τα σουβλάκια να ψηθούν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για να μην «αρπάξουν».

Στο μεταξύ όσο ψήνονται τα σουβλάκια, εμείς αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες, ενώ σε άλλο αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε τις πιτούλες μας. Ξέρω – ξέρω θα μου πείτε «πήρε φωτιά το Κορδελιό». Δεν είναι τόσο δύσκολα όμως όσο διαβάζονται από τη συνταγή. Άλλωστε τις πίτες μπορείτε να τις ψήσετε και στην τοστιέρα αν δεν θέλετε να λερώσετε άλλο σκεύος. Αυτό ήταν ….  αμέσως αναλαμβάνουμε ρόλο… τυλιχτή σουβλακίων. Παίρνουμε μία πίτα, ένα σουβλάκι από το οποίο βγάζουμε το καλαμάκι, μετά βάζουμε ντομάτα, πατάτες, κρεμμύδι (προαιρετικά), αλατίζουμε ελάχιστα και στο τέλος βάζουμε τη σως γιαουρτιού (περίπου μία κουταλιά). Τυλίγουμε το σουβλάκι μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο. Είναι έτοιμο για να τα απολαύσει η οικογένειά μας ή οι φίλοι μας που σίγουρα θα ξετρελαθούν. Τώρα αν περισσέψει κανένα και για τον μάγειρα-ψήστη- τυλιχτή δοκιμάζει και αυτός!

Tips συνταγής:

  1. Πίτες, μπορούν να επιλεγούν και άλλα είδη εκτός από την κλασσική, όπως πίτα σίκαλης, ολικής άλεσης ή αραβική πίτα
  2. Αντί να αγοράσετε κρέας και να το κάνετε εσείς σουβλάκια, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας έτοιμα σουβλάκια χοιρινά ή κοτόπουλου ή ακόμα και λουκάνικο.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σως γιαουρτιού με σπιτικό τζατζίκι.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…