• 17 Ιουλίου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

 

έκδοση 14-7-2018

Ανάγκη συνεδρίασης

Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η επιτροπή φτώχειας του Δήμου, συνεδρίασε τελευταία φορά το Φεβρουάριο του 2015, λίγο μετά τη σύστασή της. Δεν γνωρίζουμε αν η Δημοτική Αρχή, ή τα μέλη της έχουν ζητήσει έκτοτε νέα συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, γνωρίζουμε ότι προχώρησαν σε καταγραφή απόρων και ότι οργανώθηκαν καλύτερα με την ευκαιρία και της δωρεάς «Κυριάκου». Το τελευταίο διάστημα, δικηγορικά γραφεία – εισπρακτικές εταιρείες, επικοινωνούν για λογαριασμό της ΔΕΗ, ώστε να πιέσουν τους οφειλέτες. Πολλοί συμπολίτες μας δέχθηκαν τηλεφωνήματα, ή και μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, ώστε να σπεύσουν για ρύθμιση. Η προθεσμία που δίνεται είναι πολύ σύντομη και στις περιπτώσεις που γνωρίζουμε, όταν η οφειλή φτάσει στο δικηγορικό γραφείο, γίνεται απαιτητό το 30% του οφειλόμενου ποσού. Πολλές οικογένειες αδυνατούν να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους και ήδη επικοινωνούν με τα γραφεία της εφημερίδας μας, ρωτώντας αν υπάρχει κάποια δομή που μπορούν να ζητήσουν βοήθεια, ή και κάνουν σ’ εμάς έκκληση για οικονομική βοήθεια. Εντός ή εκτός μνημονίων, με καλή ή κακή οικονομική πολιτική, η εικόνα της οικονομίας μιλά μέσα από την καθημερινότητα και δεν είναι καθόλου ανθηρή… Μήπως είναι ανάγκη για νέα συνεδρίαση και δράση;

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παράρτημα Αλμυρού

Τι ωραίο που φαίνεται… Μόνο που είναι ψέμα… Μήπως τώρα που κινητοποιείται η Θεσσαλία ολόκληρη, σχετικά με τα Πανεπιστήμια και τις έδρες, να ζητήσουμε κανένα τμήμα γύρω από τα αγροτικά και στην περιοχή μας; Είναι εξαιρετική ευκαιρία, να το προτείνουμε. Αλλά, να προτείνουμε συγκεκριμένα, ίσως να δώσουμε και κάποιο Δημοτικό Κτίριο, ως κίνητρο και ευκολία, για να γίνει ένα έργο ανάπτυξης στην περιοχή μας. Η προσθήκη ενός τμήματος Πανεπιστημίου, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική κοινωνία, στον εμπορικό κόσμο, αλλά και της καφεστίασης.

Πρόταση

Καλό είναι να έχουμε καλεσμένους και Διεθνή Φεστιβάλ και τα λοιπά… έστω και αν είναι δανεικά… δεν έχει σημασία… Εξάλλου και ο Δήμος Βόλου (δις) και ο Νοτίου Πηλίου, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της επίσκεψης των συγκροτημάτων.

Διερωτώμαι… ξεναγήσαμε πριν ή μετά την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα στον Αλμυρό μας; Αυτό το πολυαναμενόμενο φυλλάδιο, έγινε; Τους το δώσαμε; Μεταφραστή είχαμε να ξέρουν τι λέμε, που βρίσκονται, αλλά να μπορούν να απευθυνθούν και εκείνοι με έναν χαιρετισμό στο μικρόφωνο, μήπως καλό είναι να έχουμε την επόμενη φορά; Έστω σε μια γλώσσα.. στα Αγγλικά! Μου φαίνεται αδιανόητο να μην εξυπηρετούσε αφιλοκερδώς και ευχαρίστως ένας, μια εκ των φροντιστών ή και εκπαιδευτικών δημοσίου…

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται η αρχή… Έγινε το πρώτο και το δεύτερο Φεστιβάλ και το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Η πρόταση είναι, στο τρίτο Φεστιβάλ, να είμαστε πιο οργανωμένοι και να το εκμεταλλευτούμε τουριστικά.

Κυριακή στο χωριό!

Βρυνιώτες και Βρυνιώτισσες! Προβλήθηκε η εκπομπή “Κυριακή στο χωριό” την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 13:30 το μεσημέρι.

Συντονιστής και ηθικός αυτουργός… τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, τα οποία μετά από επαφή που είχε η Αντιπρόεδρος Μίνα Τελκή, οργάνωσαν την τοπική κοινωνία ώστε ως αποτέλεσμα η κάμερα της εκπομπής να περιπλανηθεί στις ομορφιές του καταπράσινου τοπίου, παρουσιάζοντας το «χρυσάφι» της Βρύναινας, το τσάι του βουνού, αλλά επισκέπτεται τις Μονές Ξενιάς και περιδιαβαίνει τα σοκάκια του χωριού, κάνοντας μια διαφορετική «βόλτα» στην παράδοση, στην τοπική κουζίνα και στους οικοτέχνες της περιοχής.

Ευκαιρίες και καλές εκπτώσεις στην αγορά μας

Για τις ανάγκες της διαφήμισης κάναμε μια βόλτα στην αγορά του Αλμυρού. Οι προσφορές και εκπτώσεις είναι εξαιρετικές, σας προτείνουμε να ψάξετε στην αγορά μας αυτό που σας λείπει και θέλετε να αγοράσετε! Έτσι όχι μόνο θα καλύψετε με οικονομικό τρόπο τις ανάγκες σας, αλλά θα βοηθήσετε τον τόπο σας, τον γείτονα, τον φίλο σας.

Αδέσποτα – Κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία;

Αναγνώστρια και φίλη, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, για ένα αδέσποτο που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με ψωρίαση και άλλα προβλήματα υγείας, σε παραλία μας. Θεωρήσαμε καλό να μη βάλουμε τη σοκαριστική φωτογραφία του, ούτε να πούμε σε ποια παραλία, για να μη δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα. Η αναγνώστριά μας, ρώτησε σε κτηνίατρο τι πρέπει να κάνει και ο ίδιος της συνέστησε να μην το περιθάλψει μόνη της καθώς θα έθετε σε κίνδυνο της υγεία της. Τελικά, ποιος φορέας και με ποιο μηχανισμό επιλύει τα προβλήματα αυτά στον Αλμυρό; Το σκυλάκι «ο κανείς»; Η φιλοζωϊκή προστρέχει όπου μπορεί, αλλά χρειάζονται οργανωμένες δομές… δεν αρκεί η αγάπη και το μεράκι λίγων ανθρώπων. Ούτε αρκεί μόνο να τα ταΐζουμε.

Εκλογές λοιπόν…

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο λοιπόν, όσον αφορά τα Αυτοδιοικητικά. Πριν ακόμα διαβάσουμε για την τροπολογία, έσπευσε υποψήφιος Δήμαρχος, να μας ενημερώσει για την εξέλιξη. Λίγο πριν κάτσει η σκόνη από τα παπούτσια του, όταν έβγαινε από το χαλάκι του γραφείου μας, προσέτρεξε και δεύτερος… Σε κινητικότητα λοιπόν βρίσκονται όσοι θέλουν και μπορούν στον Αλμυρό μας. Εμείς θα ευχηθούμε να κερδίσει ο καλύτερος, πράγμα που για να γίνει, θα πρέπει και όλοι μας να ψηφίσουμε με αυτό τον γνώμονα και μόνο. Αυτόν δηλαδή που θεωρούμε καλύτερο.

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…