• 12 Ιουλίου, 2018

Πίτσα με ζύμη χωρίς μαγιά – συνταγή

Πίτσα με ζύμη χωρίς μαγιά – συνταγή

 

Σσσσ…. ησυχία παρακαλώ…. Σήμερα μιλάμε για πίτσα. Κι όταν μιλάμε για πίτσα όλα τα άλλα σταματάνε. Και ειδικά όταν θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό για σπιτική ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά, χωρίς φούσκωμα, χωρίς περίμενε και περίμενε και χωρίς «άντε πότε θα φάμε», γκρίνιες κτλ., δεν τη ζητώ έτσι απλά, νομίζω ότι δικαιούμαι την προσοχή σας…

Υλικά για τη ζύμη:

300 γρ. αναψυκτικό σόδα (το μεταλλικό κουτί είναι 330γρ.)

1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Υλικά για τη γέμιση της πίτσας μαργαρίτας:

8 κουτ. σούπας σάλτσα με βασιλικό (χειροποίητη ή συσκευασμένη)

400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. τριμμένη γκούντα

μερικά φυλλαράκια φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ. Αν έχουμε μίξερ με εξάρτημα γάντζο, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης. Αν δεν έχουμε, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι, προσπαθώντας να μην προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι. Για το λόγο αυτό πρώτα τοποθετούμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι στον κάδο του μίξερ μας και έπειτα τη σόδα. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη απλώνουμε την ζύμη μας ώστε να της δώσουμε το σχήμα του ταψιού μας. Η συγκεκριμένη ζύμη φτάνει για το κλασσικό τετράγωνο ταψί κουζίνας που λέμε. Τώρα εάν εσείς έχετε στρόγγυλο ταψί πίτσας  η ζύμη φτάνει για δύο τέτοια. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας και απλώνουμε τη βάση της πίτσας. Αν δεν έχει σχηματιστεί καλά με τον πλάστη, δεν ανησυχούμε γιατί θα της δώσουμε το σχήμα μέσα στο ταψί όταν την τοποθετήσουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της αρεσκείας μας (εγώ σας έδωσα υλικά για την πίτσα μαργαρίτα) και ψήνουμε την πίτσα σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Τώρα βέβαια σας έχω και μία άλλη εξίσου ιδανική λύση/ιδέα, για όσους θέλουν να απολαύσουν νόστιμη πίτσα δίπλα στο κύμα. Που; Μα φυσικά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ΤΟΚΑΛΗ στην Νέα Αγχίαλο. Εξαιρετικό περιβάλλον με άψογες γεύσεις δίπλα στο κύμα και με καταπληκτικές προσφορές. Εεεεε νομίζω φίλες μου, ότι αξίζει να πάρετε την παρέα σας και να απολαύσετε όλο αυτό το πακέτο γεύσης.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…