Βαγγέλης Χατζηκυριάκος: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τις δίκες που κινεί ο Δήμαρχος

Βαγγέλης Χατζηκυριάκος: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τις δίκες που κινεί ο Δήμαρχος

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, της Τετάρτης 5 Ιουλίου, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος άσκησε ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τις αμοιβές δικηγόρων, αλλά και τις αναθέσεις εκτός της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής και μέχρι σήμερα. Μάλιστα τόνισε ότι κλήθηκε σε σχετική προανακριτική εξέταση, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα Εισαγγελέα.

Αφορμή για την ερώτηση, αποτέλεσε η υπόθεση μεταβίβασης ακινήτων, μεταξύ της Μητρόπολης, του Δήμου Αλμυρού και του  Ιδρύματος Στεργίου. Γι’ αυτή, ψηφίστηκε ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή (ως εκτός ημερησίας και σε συνεδρίαση που απουσίαζε ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος)  αμοιβή από το Δήμο για δικηγόρο, ύψους 1.860 ευρώ.  Σε επικοινωνία που είχε ο «Λαός» με το  Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ο ίδιος διευκρινίζει «Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού. Χρειάζεται δικηγόρος για τη διαδικασία, γιατί απ’ όσο γνωρίζω δεν το προβλέπει πλέον η διαδικασία.»

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως ο ίδιος δικηγόρος που αμείβεται από τον Δήμο, εργάζεται για τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και είπε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πελάτες πολλών δικηγόρων ως Δήμος και μάλιστα βολιωτών, λες και δεν έχουμε εδώ δικηγόρους. Σας ενημερώνω ότι έχει κινηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα του Εισαγγελέα, μάλλον μετά από τις πολλές μηνύσεις εναντίον του «Κ». Εξετάζεται αν οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν ιδιωτικές υποθέσεις του Δημάρχου και ότι όχι του Δήμου. Πόσο μάλλον όταν η πολιτική αγωγή απέβαλε τον Δήμαρχο Αλμυρού από τη Δικάσιμη ακολουθία».


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…