• 5 Ιουλίου, 2018

Πανελλήνια πρωτιά για τον στίβο του Γ.Σ.Α. – Χρυσός ο Καραλής, έκτη η Τσομπάνογλου

Πανελλήνια πρωτιά για τον στίβο του Γ.Σ.Α. – Χρυσός ο Καραλής, έκτη η Τσομπάνογλου

Το Σαββατοκύριακο 30/6 με 1/7, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄ – Παγκορασίδων Α’ Κ16 στο Εθνικό Στάδιο Καβάλας. Το τμήμα στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού έδωσε το παρόν και οι αθλητές του Σπύρος Καραλής και Αναστασία Τσομπάνογλου πέτυχαν για μια ακόμη φορά σημαντικές διακρίσεις. Ο Σπύρος Καραλής κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο σε μήκος και τριπλούν αντίστοιχα, ενώ η Αναστασία Τσομπάνογλου κατέκτησε την 6η θέση στα 80 μέτρα μετ’ εμποδίων.

Οι δύο αθλητές μας κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους. Ο Σπύρος Καραλής κατέκτησε δύο μετάλλια. Στο μήκος, με επίδοση και ατομικό ρεκόρ 6.74 μ., ήταν ο καλύτερος όλων και ανέβηκε στην κορυφή κατακτώντας το χρυσό. Ατομικό ρεκόρ έκανε και στο τριπλούν με 12.99μ., κατακτώντας την 2η θέση και επιστρέφοντας στον Αλμυρό και με ένα ασημένιο μετάλλιο.

Άκρως ικανοποιητική ήταν και η παρουσία της Αναστασίας Τσομπάνογλου, η οποία κατέλαβε την 6η θέση στα 80μ. με εμπόδια. Η νεαρή αθλήτρια έκανε χρόνο 12.78, ο οποίος αποτελεί και ατομική επίδοση.

Η ιστορία του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού στον κλασσικό αθλητισμό, εξακολουθεί να γράφεται με χρυσά γράμματα. Ο Γ.Σ.Α. έχει καταφέρει να αναδείξει σπουδαίους αθλητές και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα η δουλειά που γίνεται από τους προπονητές είναι εξαιρετική. Μετά από ένα διάλειμμα οκτώ ετών, οι αθλητές του στίβου κατάφεραν να φέρουν στον Αλμυρό ξανά μετάλλιο Πανελλήνιας διοργάνωσης. Η προσπάθεια όλων, οδήγησε σε αυτή την επιτυχία.

Τους αθλητές συνόδευσαν στην αποστολή οι προπονητές Χάιδω Καραπτσιά και Αργύρης Κρανάς, η έφορος του τμήματος Γιάννα Βούλγαρη και γονείς των αθλητών.

Απόλυτα ικανοποιημένοι αισθάνονται οι άνθρωποι του Γ.Σ. Αλμυρού από τις διακρίσεις του Καραλή και της Τσομπάνογλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η προπονήτρια Χάιδω Καραπτσιά, δήλωσε: «Περιμέναμε ένα μετάλλιο στους αγώνες από τον Σπύρο Καραλή γιατί η πορεία του τη φετινή χρονιά ήταν ανοδική. Μάλιστα είχε τη καλύτερη επίδοση στο μήκος στη κατηγορία του. Φυσικά, το ότι πήρε το χρυσό με ατομικό ρεκόρ μας ικανοποιεί και μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι ως προπονητές του και γενικότερα ως Γ.Σ. Αλμυρού διότι περιμέναμε οκτώ χρονιά για ένα πανελλήνιο μετάλλιο.
Επίσης, πολύ καλή ήταν η παρουσία της Τσομπάνογλου, που έκανε ατομικό ρεκόρ. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε αυτά τα παιδιά είναι συγχαρητήρια για τη προσπάθεια τους. Από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα δίπλα τους και θα τα στηρίζουμε, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Ευχαριστήριο

Η έφορος του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές του στίβου για την εξαιρετική προσπάθεια και τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Επίσης ευχαριστεί την Διοίκηση του Γ.Σ.Α., επιχειρηματίες που ενίσχυσαν οικονομικά τον Σύλλογο καθώς και τον Δήμο Αλμυρού για την πρόθεσή του να καλύψει τα έξοδα διαμονής της αποστολής.