• 5 Ιουλίου, 2018

Γεμιστό κέικ από την Αυστραλία

Γεμιστό κέικ από την Αυστραλία

έκδοση 30-6-2018

Γεμιστό κέικ με μαρμελάδα, τυλιγμένο σε ινδική καρύδα!!! Τυπικό γλύκισμα για την ώρα του τσαγιού στην Αυστραλία όπου τα ονομάζουν «Lamingtons» (Λάμινγκτονζ). Σας διαβεβαιώνω όμως, πως ταιριάζουν άψογα με το πρωινό ή απογευματινό σας καφεδάκι, στην παρέα ή στη θάλασσα. Είναι μικρά, ατομικά και έτσι δεν μας γεμίζουν με θερμίδες ή τύψεις που θα τα προσφέρουμε στα παιδιά μας. Την συνταγή την έχω πειράξει λίγο αντικαθιστώντας υλικά με κάποια «πιο αθώα» σε ενοχές. Επίσης για γέμιση μπορείτε αντί για μαρμελάδα να βάλετε σαντιγί ή και τα δύο ή και πάστα σοκολάτας. Γενικά μπορείτε να βάλετε ότι τραβά η όρεξή σας και ανάλογα την περίσταση που θέλετε να τα προσφέρετε.

Υλικά:

3/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη

2 – 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 κουτ. σούπας στέβια

2 βανίλιες

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι στη μύτη του κουταλιού

1 φλιτζάνι γάλα 2% και 4 κουτ. σούπας γάλα για την επικάλυψη

2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα (εγώ έβαλα φράουλα που είχα φτιάξει)

400 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα

1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light

2 φακελάκια στέβια ή 4 περίπου κουτ. σούπας

Χρώμα ζαχαροπλαστικής (εγώ χρησιμοποίησα λίγο κόκκινο)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια διαστάσεων 30Χ20 εκατοστών περίπου. Βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη στέβια στο μίξερ και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε και το γάλα. Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30′ λεπτά. Προσέξτε, να βάλετε τα ταψάκια στο ίδιο ύψος στο φούρνο, το ένα δίπλα στο άλλο. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε, ενώ σε ένα από τα δύο απλώνουμε στην επιφάνεια του (να πάει παντού) την μαρμελάδα της επιλογής μας. Σκεπάζουμε με το άλλο κέικ δημιουργώντας έτσι ένα σάντουιτς.

Τιπς: θα σας βολέψει να χρησιμοποιήσετε τις κάτω πλευρές των κέικ που είναι πιο επίπεδες. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις άκρες του κέικ ώστε να έχουμε ένα τέλειο παραλληλόγραμμο. Κόβουμε τα κέικ με κουπάτ (σε ότι σχήμα σας αρέσει) ή σε μικρά τετράγωνα κομμάτια 4-5 εκατοστών το καθένα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας 4 κουτ. σούπας γάλα να γίνει πιο αραιό το μείγμα μας. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες (κόκκινο) χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε άλλο πιάτο βάζουμε την ινδική καρύδα. Τώρα αρχίζει το παιχνίδι! Βυθίζουμε ένα, ένα τα κομμάτια του κέικ σάντουιτς στο τυρί κρέμα και μετά τα κυλάμε στην καρύδα να καλυφθούν. Αφήνουμε να σταθούν για λίγο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για να σερβίρονται πιο εύκολα. Παραγγείλτε το αγαπημένο σας ρόφημα από το κατάστημα GOSSIP στον Αλμυρό και απολαύστε ή προσφέρετε τα «Lamingtons» που φτιάξατε με τα χεράκια σας. Είμαι σίγουρη ότι θα καταπλήξετε τις φίλες σας.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Φαίνεται ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους στον Ναύσταθμο Αλμυρού που μέχρι και τον Ιούνιο δίνονταν διαβεβιώσεις ότι…
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Με καλό καιρό και πολύ κόσμο στην Εκκλησία και την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την…