• 2 Ιουλίου, 2018

«Θύμα» βροχοπτώσεων και πάλι η αγροτική οδοποιία

«Θύμα» βροχοπτώσεων και πάλι η αγροτική οδοποιία

έκδοση 30-6-2018

Σωρεία προβλημάτων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στον Δήμο Αλμυρού. Μεγάλες καταστροφές υπέστη για μια ακόμη φορά η αγροτική οδοποιία, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και σε καλλιέργειες.

Οι αγροτικοί δρόμοι προς Αργιλοχώρι, Πλάτανο, Πτελεό και πολλά ακόμη χωριά κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων μετατράπηκαν σε ποτάμια, κάνοντας επικίνδυνη τη μετακίνηση των πολιτών.

Εκτός των δρόμων όμως, πολλές καλλιεργημένες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές μετατράπηκαν σε απέραντες λίμνες. Καλλιέργειες όπως τα αμπέλια, τα κηπευτικά, η βιομηχανική ντομάτα, το τσάι και τα αρωματικά φυτά (ρίγανη) φαίνεται πως επλήγησαν από την κακοκαιρία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί ακόμη το μέγεθος των ζημιών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Νικοβιώτης δήλωσε στον Λαό του Αλμυρού: «Η αγροτική οδοποιία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμη την το μέγεθος των ζημιών. Από την Πέμπτη ξεκίνησε η αποκατάσταση στις περιοχές που βρέθηκαν σε επείγουσες καταστάσεις. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισε η οδοποιία στο προς το Αργιλοχώρι, τη Βρύναινα, τους Κοκκωτούς, τη Γαύριανη και τον Πτελεό.

Τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των δρόμων. Από Δευτέρα που θα έχουν στεγνώσει οι δρόμοι και θα μπορούμε πιο εύκολα να δουλέψουμε, θα αυξήσουμε τους ρυθμούς αποκατάστασης.

Δυσάρεστο είναι πως ενώ είχαμε φέρει την οδοποιία σε μια καλή κατάσταση, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν ότι είχαμε καταφέρει μέχρι στιγμής.»

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε τη Ζωή Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Μαργέλο


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…