• 21 Ιουνίου, 2018

Εκδρομή των συνεργατών της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης στην Ιερά Μονή Κορώνης

Εκδρομή των συνεργατών της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης στην Ιερά Μονή Κορώνης

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ενορίας Ευξεινούπολης σχετικά με εκδρομή που πραγματοποίησαν τα μέλη της την Κυριακή 17 Ιουνίου:

Μια όμορφη πνευματική εμπειρία βίωσαν οι κυρίες που εθελοντικά διακονούν στο Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, 50 περίπου κυρίες του Σπιτιού Γαλήνης, επίτροποι, κατηχητές και λοιποί συνεργάτες του Ιερού Ναού, με επικεφαλής τον Εφημέριό τους, Αρχιμ. Γεώργιο Γιαννιό, κατευθύνθηκαν στην ιστορική Ιερά Μονή Κορώνης. Εκεί τους ανέμεναν ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Μεθόδιος και οι πατέρες της Μονής, όπου μετά το προσκύνημα στο Καθολικό και τον ασπασμό της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα από το μπαλκόνι της Μονής.

Το μεσημέρι το πρόγραμμα περιελάμβανε γεύμα σε εστιατόριο της λίμνης Πλαστήρα, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά νηστίσιμα εδέσματα, ενώ νωρίς το απόγευμα ένα καφές στο «Παυσίλυπο» της Καρδίτσας ήταν επιβεβλημένος.

Ο δρόμος της επιστροφής περιελάμβανε μία στάση στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του νέου στα Βούνενα, με την ευκαιρία δε και της ελεύσεως τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου από το Άγιον Όρος.

Κατά κοινή ομολογία αυτό το κυριακάτικο προσκύνημα σε ιερά σεβάσματα, αλλά και η κοινή συναναστροφή μεταξύ των συμμετεχόντων, ενίσχυσε τους πνευματικούς δεσμούς μας.

Ολόκληρο το έργο της Ενορίας μας στηρίζετε στην εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που διακονούν είτε στο Σπίτι Γαλήνης, είτε στα Κατηχητικά Σχολεία, αλλά και στο Φιλόπτωχο Ταμείο, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, στην Ενοριακή Χορωδία, αλλά και σε κάθε περίσταση που χρειάζεται να συνδράμουν ποικιλοτρόπως.

Η Ενορία μας ευγνωμονεί όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που στηρίζουν το έργο της, είτε αυτοί προέρχονται εντός των ορίων της, είτε εκ των μακρόθεν.

 

Εκ του Ιερού Ναού


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…