Συνέντευξη Αργύρη Ρούσσα: «Εκφράζω την απογοήτευσή μου προς την αντιπολίτευση – Στα πλέον επιτυχημένα rally πανελλαδικά εντάσσεται το Rally Almyros»

Συνέντευξη Αργύρη Ρούσσα: «Εκφράζω την απογοήτευσή μου προς την αντιπολίτευση – Στα πλέον επιτυχημένα rally πανελλαδικά εντάσσεται το Rally Almyros»

 

έκδοση 9-6-2018

Συνεχίζουμε με τις συνεντεύξεις φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την αποκλειστική συνέντευξη του Εντεταλμένου Σύμβουλου του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Αργύρη Ρούσσα.

Πόσα χρόνια ασχολείστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το 2010. Τότε δεν είχε εκλεγεί η παράταξη στην οποία ήμουν υποψήφιος. Το 2014 ήμουν υποψήφιος για δεύτερη φορά και τότε εκλέχθηκα με την παράταξη «Αλμυρός – Ευθύνη κ’ Δημιουργία». Εξ’ αρχής ο Δήμαρχος με όρισε Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού, ενώ στις αρμοδιότητές μου ήταν και ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής και ο παιδικός σταθμός. Μετά τη διάλυση του Νομικού Προσώπου και στα μέσα περίπου της θητείας της Δημοτικής Αρχής παρέμεινα μόνο στο κομμάτι του αθλητισμού. Η έλλειψη χρόνου κατέστησε αδύνατο να αναλάβω επιπλέον καθήκοντα.

 

Ποιο το έργο της Δημοτικής αρχής αναφορικά με τις αθλητικές διοργανώσεις;

Η κεντρική και μεγαλύτερη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού είναι φυσικά το Rally Almyros. Συνεχίζουμε την παράδοση που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Έγιναν αλλαγές στη διαδρομή και στον Όμιλο που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, καθώς πλέον συνεργαζόμαστε με τον ΟΜΑΘ.

Παρά το γεγονός πως διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, θεωρώ πως το Rally Almyros αναβαθμίζεται, χρόνο με το χρόνο. Η αλλαγή της διαδρομής όπου πλέον παρουσιάζεται το παραλιακό μέτωπο, καθώς και το ημιορεινό, η ημερομηνία διεξαγωγής που συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας και η όρεξη των διοργανωτών που παρουσιάζουν νέες ιδέες κάθε χρόνο, κατατάσσει τα Rally Almyros στα πλέον επιτυχημένα rally Πανελλαδικά. Συμμετέχοντες και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα παραμονής στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής μας. Κάθε χρόνο κερδίζει νέους συμμετέχοντες και θεατές απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Αλμυρού είναι συνδιοργανωτής και στους δύο ανώμαλους δρόμους που διοργανώνονται.  Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί, φέτος διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον Γ.Σ.Α και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, ο αγώνας αυτός έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή μας, κερδίζοντας κάθε χρόνο περισσότερους συμμετέχοντες. Επίσης, έχουμε τον Ημιμαραθώνιο Almyros city – Zerelia trail, που διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού. Ευελπιστούμε και αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί η παράδοση που έχει η περιοχή μας στον κλασσικό αθλητισμό. Αναφέρομαι στην παράδοση, καθώς το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, ήταν τμήμα κλασσικού αθλητισμού και συνεχίζουμε να βγάζουμε αθλητές μέχρι σήμερα.

Κάθε χρόνο, τον μήνα Ιούλιο, σε συνεργασία με τους γυμναστές του Δήμου, διοργανώνουμε το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τον Αλμυρό, αλλά και τα χωριά όπως Ευξεινούπολη, Βρύναινα, Ανάβρα. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των νεαρών μαθητών και μαθητριών της περιοχής μας στο σπορ της κολύμβησης.

Πιλοτικά φέτος για πρώτη χρονιά διοργανώσαμε το τουρνουά μπάσκετ 3on3 στην πλατεία, για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας. Ευχάριστο ήταν το γεγονός πως είχαμε αρκετές συμμετοχές, ενώ συμμετείχαν και ομάδες από το Γυμνάσιο της Νέας Αγχιάλου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δήμος Αλμυρού, υποστηρίζει όποιες αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνουν οι τοπικοί σύλλογοι. Όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης ή το Thessalia Budokai Tournament. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τις υποστηρίζουμε με την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ή προσωπικού. Ακόμη, τα δύο προηγούμενα χρόνια συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων Jet Raid που έγιναν στο Νομό Μαγνησίας και για δύο ημέρες διοργανώθηκαν στην Αμαλιάπολη. Ο Δήμος Αλμυρού ήταν συνδιοργανωτής με την παραχώρηση χώρων και την ιατρική κάλυψη των αγώνων. Για πρώτη φορά, αυτοί οι αγώνες έγιναν για δύο συνεχόμενες χρονιές στον ίδιο Νομό.

Τέλος, φέτος μετά από πολλά χρόνια θα διοργανωθεί το τουρνουά Beach Volley. Γύρω στις 20 με 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Αλμυρού, ενώ αρχές Αυγούστου θα γίνει στο Λουτρό Πτελεού.

 

Πως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οι αθλητικές δραστηριότητες και συνδυαστικά να επέλθει και τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Αλμυρού;

Αρχικά να αναφέρω πως βρισκόμαστε στο στάδιο ανακαίνισης του χλoοτάπητα στο Γήπεδο του Αλμυρού. Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί  και ευελπιστούμε πως του χρόνου την άνοιξη το γήπεδο θα είναι έτοιμο για τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, ενώ θα προσφέρουμε στη νεολαία μας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η αλλαγή της σκεπής στο κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού, με πάνελ, ώστε να στεγανοποιηθεί και να μονωθεί το κτίριο. Βρισκόμαστε υπό σκέψη και για τη δημιουργία ενός ακόμη κλειστού γυμναστηρίου. Πολλές φορές αθλητικές ομοσπονδίες και σύλλογοι από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα ζητάνε το γήπεδό μας για αγώνες μπαράζ σε βόλεϊ ή μπάσκετ. Η γεωγραφική τοποθεσία του Αλμυρού εξυπηρετεί εφόσον βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας και πάνω στην Εθνική οδό. Ο Αλμυρός αποτελεί λύση για τις ομάδες καθώς μοιράζεται η χιλιομετρική απόσταση για τους συμμετέχοντες. Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή μας. Ευελπιστώ μέχρι τη λήξη της θητείας μας να παραδώσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις διαφορετικές απ’ ότι τις παραλάβαμε.

Πέρυσι τέτοιο καιρό έγινε αναφορά σε χορηγία ενός ποσού από τον Δήμο στον Γ.Σ.Α. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί παράπονα γι’ αυτό το θέμα τι θα απαντούσατε ως υπεύθυνος αθλητισμού;

Οι χρηματικές χορηγίες από τους Δήμους προς συλλόγους είναι πλέον αδύνατες. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να προσφέρουμε με υλικά μέσα. Προσπαθούμε να στηρίζουμε όλους τους Συλλόγους είτε με την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τη μετακίνηση αθλητών, είτε με την συντήρηση των εγκαταστάσεων χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι σύλλογοι.

 

Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τη μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής;

Έχουν γίνει αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας μας μέχρι τώρα. Έχουν βελτιωθεί αρκετά τα οικονομικά παρά τη μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους. Οι προμηθευτές πλέον επιθυμούν να δουλεύουν μαζί μας, επειδή πληρώνονται άμεσα.

Υπάρχουν βέβαια πολλά που μπορούν ακόμη να γίνουν. Αρχικά ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια και χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως στην καθαριότητα και την αγροτική οδοποιία. Ο Δήμος είναι κοστοβόρος και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με ότι μέσα διαθέτουμε.

Θα ήθελα όμως να εκφράσω και την απογοήτευσή μου για την αντιπολίτευση. Κατηγορούν την παρούσα Δημοτική αρχή για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ οι ίδιοι προσπαθούν να οξύνουν τα πνεύματα και να κάνουν την αίθουσα του συμβουλίου «ροντέο». Επίσης, εφόσον όλοι κόπτονται για την ανάπτυξη, πως είναι δυνατό να είναι αρνητικοί στην ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων στην μεγαλύτερη τοπική βιομηχανία;

 

Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές;

Λυπάμαι, αλλά αυτό ακόμη δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν νομίζω οι επαγγελματικές υποχρεώσεις να μου δώσουν τη δυνατότητα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και στις επόμενες εκλογές.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…