• 8 Ιουνίου, 2018

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης: Τι παρουσίασαν τα παιδιά στη διημερίδα σχολικών δραστηριοτήτων

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης: Τι παρουσίασαν τα παιδιά στη διημερίδα σχολικών δραστηριοτήτων

 

Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν με μεράκι στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης τη σχολική χρονιά 2017-2018 παρουσίασαν οι μαθητές  την Τρίτη 29/5/18 και την Τετάρτη 30/5/2018 στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Την Τρίτη 29/5/2018 παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Προγράμματα:

Α) «Σχολική Εφημερίδα» υπ. καθηγητές: Σιαμέτη Α., Δρόσου Μ.., Λάιος Δ.

Β) «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με όχημα τον Πολιτισμό και τη Φύση, με αφετηρία την Ελλάδα» υπ. καθηγητές: Σταυραντώνη Μ., Σιαμέτη Α., Μηλιώνη Φ.

Γ) «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, υπ. καθηγητές: Γκαραγκούνη Π., Πετρά Ε., Τσιαμανή Ε., ένα έργο που παρουσιάστηκε από το σχολείο μας στο Λογοτεχνικό Μαθητικό Συνέδριο στο Βόλο που οργάνωσε η ΔΔΕ  Μαγνησίας, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια όλων.

Τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα:

Γ)   «Οι υγροβιότοποι της ΝΔ Μαγνησίας» υπ. καθηγητές: Καλλές Χ., Κωνσταντινίδη Ε., Πετρά Ε.

Δ)  «Άλεθε, μύλο μου, άλεθε, βγάλε τ’ αλεύρια σου ψιλά …» υπ. καθηγητές: Τσιαμανή Ε.,  

Δρόσου Μ., Γερούκη Α.

Ε) Το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA2 με τίτλο “Modern Extrovert European Tales” υπ. καθηγητές: Σταυραντώνη Μ., Καραγιαννοπούλου Μ., Σιαμέτη Α., Τσιαμανή Ε., Λάιος Δ. Προβλήθηκε η ταινία σε Stop motion που δημιούργησαν οι μαθητές των πέντε ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τον ήρωα  GIFFT, ο οποίος ταξίδεψε σε όλες τις χώρες για να ανατρέψει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υπήρχαν για αυτές σε κάθε εταίρο.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσίασαν μια έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των συμμαθητών τους, την οποία πραγματοποίησαν στα πλαίσια του μαθήματος της οικιακής οικονομίας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κουτσομήτρου Θ.

Υπήρχε έκθεση με εντυπωσιακά  ατομικά και ομαδικά έργα που κατασκεύασαν οι μαθητές όλη τη χρονιά στο μάθημα της Τεχνολογίας υπό την επίβλεψη της  καθηγήτριας Καραπτσιά Α.

Στην έκθεση υπήρχε και μια συσκευή επίδειξης  κυμάτων την οποία κατασκεύασαν οι μαθητές του Γ1  στο μάθημα της Φυσικής με την επίβλεψη του κ. Χ. Καλλέ.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Λάιος Δ. παρουσίασε ένα βίντεο με τις αθλητικές δράσεις και επιτυχίες των μαθητών από τη  σχολική χρονιά.

Την Τετάρτη 30/5/18 οι μαθήτριες Κυρίτση Α., Ξανθοπούλου Σ., Στεφανή Γ., Ντόντη Ε., Χατζηκυριάκου Β., Σαμαρά Χ., Κυρατζή Σ. και Καραζούπη Α., παρουσίασαν  τη διασκεδαστική παράσταση του Καραγκιόζη «Οικονομία στο νερό» σε κείμενα Δρόσου Μ. – Τσιαμανή Ε.

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης  (Δαλακούρα Ε., Μπουρλής Γ., Σπανού Β., Δαλακούρας Α., Δημήτραινας Γ., Αμβράζης Δ., Αργυροπούλου Δ., Φούντα Ε., Δερμούτη Ε., Χατζηβασιλειάδης Δ.) ανέβασε το Θεατρικό έργο  «Η Κυρία του κυρίου» με  υπεύθυνες  καθηγήτριες: Καραγιαννοπούλου Μ., Σταυραντώνη Μ., Γκαραγκούνη Π. Μια καταπληκτική κωμωδία των Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη. Οι μαθητές εργάστηκαν σκληρά με τη βοήθεια των καθηγητών όλη τη χρονιά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Η παράσταση ήταν εξαιρετική και το κοινό διασκέδασε με τις έξυπνες ατάκες τους.

Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, την κ. Μυλωνά, τον κ. Κολώνη, για τη βοήθειά τους, την κ. Γκαραγκούνη για τα σκηνικά και την κ. Καραγιαννοπούλου για τη σκηνοθεσία.

Τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Δαλακούρας Η., ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ευξεινούπολης κ. Κίσσας Η., εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης και γονείς των μαθητών.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες καθώς και τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν δημιουργικά όλη τη χρονιά με πολύ μεράκι και χαρά. Τα προγράμματα έδωσαν στους μαθητές μια διαφορετική οπτική για τη σχέση τους με το σχολείο και ενίσχυσαν την κοινωνικοποίησή τους. Ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες μέσα σε κλίμα ομαδικής συνεργασίας και σεβασμού. Τα παιδιά αποκόμισαν σίγουρα πολλά από τη διεξαγωγή των προγραμμάτων, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι συνεργάστηκαν, απέκτησαν εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα.

Η διευθύντρια

Σταυραντώνη Μαρία


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…