Με μεγάλη επιτυχία η 22η Χορωδιακή Συνάντηση στην Ν. Αγχίαλο

Με μεγάλη επιτυχία η 22η Χορωδιακή Συνάντηση στην Ν. Αγχίαλο

Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Ν. Αγχιάλου,  πραγματοποιήθηκε από την Μικτή Τετράφωνη  Χορωδία της Δ.Ε.  Ν. Αγχιάλου, η 22η Χορωδιακή Συνάντηση του 6ου  Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Βόλου.

Η Χορωδία μας, που  από τον Οκτώβριο του 2017 είναι υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της νέας  Μαέστρου κας Μαριάννας Σαμαρτζή, πραγματοποίησε μία μεστή και εντυπωσιακή εμφάνιση, μέσα από ένα πρόγραμμα αγαπημένων Eλλήνων συνθετών και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης και ενδυνάμωσαν την προσπάθεια με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

Στην άρτια αυτή εμφάνιση, καθοριστικό  ρόλο είχε και η συμμετοχή των αξιόλογων μουσικών, Φρόσως  Γαρδικλή στο πιάνο και Άκη Μπουκουβάλα στην κιθάρα.

Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, καθώς και η αταλάντευτη προσήλωση μας στον λόγο, την μουσική παιδεία και την ποίηση, μέσα από στίχους και μελωδίες διακεκριμένων  ποιητών και μουσικών, προβάλει και προάγει  την πολιτιστική κουλτούρα του τόπου μας, που επιθυμούμε να παραμένει ζωντανή και να μεταλαμπαδεύεται. Η Μικτή τετράφωνη Χορωδία της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου οραματίζεται ότι θα παραμείνει πιστή σε αυτή την παράδοση, αναβαθμίζοντας  το καλλιτεχνικό της έργο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Φιλοπρόοδου συλλόγου Ν. Αγχιάλου, με την οποία έγινε η έναρξη του προγράμματος, η Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς, η Βολιώτικη  Χορωδία και η Δημοτική Χορωδία Αγιάς, όλες με πολύ αξιόλογους μαέστρους, χορωδούς και μουσικούς, τους οποίους και συγχαίρουμε για την καλλιτεχνική παρουσία τους και την συμβολή τους στην επιτυχία της Χορωδιακής  βραδιάς.

Οι φιλοξενούμενες χορωδίες, πριν την εκδήλωση περιηγήθηκαν στα αρχαιολογικά και τουριστικά μέρη της πόλης, απολαμβάνοντας το δειλινό στην όμορφη παραλία μας. Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Δημοτική σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιούλη Μποντού – Τοκαλή, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Θεολόγος Διαμαντένιας, ο πρώην Δήμαρχος της Ν. Αγχιάλου κος Γεώργιος Δράγνες, ο Πρόεδρος του  Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου η «ΔΗΜΗΤΡΑ» κος Ιωάννης Κίτσιος, ο Πρόεδρος του συλλόγου «Οξυωτών»  κος Χρήστος Ράπτης, η Πρόεδρος του «Φιλοπρόοδου» συλλόγου κα Βαλασία Πετρίδη και η Πρόεδρος του συλλόγου «Γυναικών» κα Χριστίνα Καρανικόλα.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες :

  • Στον Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κο Βλιώρα, την Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Βόλου κα Κότογλου και την κα Δραντάκη, για το αμέριστο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της εκδήλωσης.
  • Σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα, στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στην εφημερίδα «Ο Λαός του Αλμυρού», στην «ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV» και στον «almyrosinfo.gr», που αγκάλιασαν, πρόβαλλαν και διαφήμισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκδήλωση.
  • Στους χορηγούς προϊόντων: Τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», τον κο Ν.Τοκαλή&ΣΙΑ Ε.Ε, τους Αφούς Μπούτλα  και τις Ανθοδιακοσμήσεις Αλμυρού ΄΄Κατσαούνης΄΄.

 

Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει, την μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή και όλους τους χορωδούς  μας, για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Από την επιτροπή

 


Σχετικά Άρθρα

Με τιμές ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Με τιμές ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Με τις ευλογίες της εκκλησίας άρχισε η νέα σχολική χρονιά και στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου. Με…
Νέα Αγχίαλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Νέα Αγχίαλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Την Παρασκευή 7/9 το βράδυ έφυγε από τη ζωή 60χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε στη Νέα…