• 5 Ιουνίου, 2018

3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για παιδιά ΕΝαρμονία

3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για παιδιά ΕΝαρμονία

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών ΕΝαρμονία για παιδιά (Δημοτικού 6-12 ετών).  Η Σταυρούλα Μαυρομμάτη αναφέρει σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μένουμε πιστοί στο όραμά μας και συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε την δύναμη της τέχνης σε συνδυασμό με την επιστήμη για να προσφέρουμε στα παιδιά μια εκπαιδευτική εμπειρία που ενεργοποιεί την φαντασία τους, τα φέρνει σε επαφή με την δημιουργικότητά τους, αναδεικνύει τα χαρίσματά τους και συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Φέτος, για πρώτη φορά, μαζί με τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως που μέχρι τώρα ήταν ο φορέας του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, συνεργάστηκε για την πραγματοποίησή του και ο Σύλλογος Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, που φέρνει τον ομώνυμο τίτλο του Φεστιβάλ και ιδρύθηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό: την προώθηση του καινοτόμου αυτού εκπαιδευτικού συστήματος και την καλλιέργεια και διάπλαση των παιδιών μέσα από τις Τέχνες και τις Επιστήμες.

Η εβδομάδα του Φεστιβάλ στην ουσία είναι μια εβδομάδα γιορτής των Τεχνών και των Επιστημών. Το φετινό μας θέμα είναι Η Αργοναυτική Εκστρατεία. Τα ποικίλα εργαστήρια επιλέχθηκαν για να προσφέρουν στα παιδιά τις ανάλογες γνώσεις και στο σύνολό τους συνθέτουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση και προσέγγιση του θέματος. Η σύνθεση και η ζύμωση όλων αυτών των ιδεών και γνώσεων γίνεται μέσα από το θέατρο, καθιστώντας το ιδανικό μέσο διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία κορυφώνεται με την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Η Αργοναυτική Εκστρατεία», από τα παιδιά των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 20:00μμ στην Αποθήκη της Αλατοστράτας.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…