• 22 Μαΐου, 2018

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης: Εκπαιδευτική εκδρομή στις λίμνες Ζερέλια

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης: Εκπαιδευτική εκδρομή στις λίμνες Ζερέλια

 

Την Πέμπτη 2  Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από τους  μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Οι υγροβιότοποι της ΝΔ Μαγνησίας – Οι λίμνες Ζερέλια».

 

Ζερέλια_- Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Οι μαθητές, με συνοδούς καθηγητές τους υπεύθυνους του προγράμματος κ. Καλλέ Χρήστο και κ. Κωνσταντινίδη Ελένη, επισκέφθηκαν τις λίμνες Ζερέλια και πραγματοποίησαν διάφορες δράσεις. Ενημερώθηκαν για την ιστορία των λιμνών από τα σημεία πληροφόρησης που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το νέο κτίριο, περπάτησαν και θαύμασαν από τα παρατηρητήρια τις λίμνες. 

Η ομάδα είχε κατασκευάσει ξύλινες φωλιές για τα πουλιά τις οποίες κρέμασαν στα δέντρα, παρατήρησαν με κιάλια και φωτογράφησαν πελεκάνους και νερόκοτες που ζουν στις λίμνες.

Μέτρηση PH νερού λιμνών από τους μαθητές.

Συνέλεξαν δείγμα νερού,  μέτρησαν το pH και διαπίστωσαν ότι η τιμή του 7-7.2 είναι ένδειξη ότι οι λίμνες δεν είναι επιβαρυμένες από φυτοφάρμακα- λιπάσματα της γύρω περιοχής. Τέλος, μάζεψαν τα σκουπίδια στην περιοχή γύρω από την παιδική χαρά.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και η περιβαλλοντική ομάδα του Γραμματίκειου Γυμνασίου Πτελεού συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γιαννακούρα Γιάννη.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…