• 9 Μαΐου, 2018

Μηδενικά αποθέματα κελυφωτού φιστικιού, τι θα γίνει τη νέα χρονιά με τις τιμές

Μηδενικά αποθέματα κελυφωτού φιστικιού, τι θα γίνει τη νέα χρονιά με τις τιμές

Μηδενικά αποθέματα φιστικιών κατέχει αυτή την χρονική περίοδο, τόσο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κελυφωτού Φιστικιού Μώλου-Θερμοπυλών, όσο και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Μάκρης Φθιώτιδας, που είναι μια από τις κύριες παραγωγικές περιοχές φιστικιού στη χώρα μας.

Ώθηση στην εμπορία, αλλά και στις τιμές παραγωγού φαίνεται πως έδωσε την περσινή σεζόν «η μείωση της παραγωγής φιστικιών της Τουρκίας το 2017 κατά 70%, σε σχέση με το 2016 σε συνδυασμό με τη μικρή παραγωγή φιστικιών στην Ελλάδα», μας επεσήμανε ο κ. Μπούργος, µέλος του ∆.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Μάκρης.

Μάλιστα, το φθινόπωρο του 2017 η τιμή παραγωγού για το ανοιχτό φιστίκι στη Φθιώτιδα έφτασε μέχρι και τα 8,6 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή για το κλειστό κυμάνθηκε 1 ευρώ πιο κάτω. Μικρή παραγωγή φέτος αναμένεται στο Μώλο, πιο υψηλή από πέρσι σε Μέγαρα και Λάρισα.

Ο τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1 ευρώ σε σχέση με τις τιμές το φθινόπωρο του 2016 και η συνολική ποσότητα του προϊόντος είχε διατεθεί στις αγορές κυρίως χωρών της ΕΕ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017.

Όπως εξήγησε ο κ. Γαλλής, πρόεδρος του ΑΣ Φιστικοπαραγωγών Μάκρης «τα αποθέματα επηρεάζουν την τιμή παραγωγού της νέας εμπορικής σεζόν. Συνεπώς είναι θετικό για την εμπορία φιστικιών του 2018, το γεγονός ότι έχει απορροφηθεί όλη η παραγωγή του 2017».

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…