• 9 Μαΐου, 2018

Κουρί: Έργο σφραγίδας για τη Δημοτική Αρχή – Μεθόδευση διαδικασιών για την Ε.Δ.Κ.

Κουρί: Έργο σφραγίδας για τη Δημοτική Αρχή – Μεθόδευση διαδικασιών για την Ε.Δ.Κ.

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση και πάλι δυναμίτισε το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, αρχικά με επισημάνσεις σχετικά με παλαιότερη ερώτησή της για το πλύσιμο των κάδων και έπειτα στο θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος (ακολουθεί σχετικό βίντεο).

Πιο συγκεκριμένα, παλαιότερα η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, είχε ρωτήσει αν πλένονται οι κάδοι, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι πλένονται και ότι το πιεστικό μηχάνημα “βγαίνει κανονικά”.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Νίκος Τσανής, ενημέρωσε τους Συμβούλους παρουσιάζοντας έγγραφα, ότι το πιεστικό είναι παροπλισμένο και δεν έχει βάλει καύσιμα από 5 Οκτωβρίου.

Στην πορεία της συνεδρίασης ήρθαν τα θέματα περί τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος και Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού κατά τον οποίο αυξάνεται το ποσό για την ξύλινη κατασκευή στο Κουρί από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ, αφού ο διαγωνισμός της προμήθειας απέβη άγονος.

Ο Νίκος Τσανής μεταξύ άλλων τόνισε στην τοποθέτησή του: Είχαμε διαφωνήσει επί της διαδικασίας ότι είναι προκήρυξη έργου και όχι προμήθεια… διαφωνούμε για το έργο ως προτεραιότητα του Δήμου… δεν αιτιολογείται η αύξηση ποσού… Δηλαδή τι έγινε, δεν τα βρήκατε μ’ αυτούς που θέλατε και κάνετε αύξηση ποσού;

Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε την οργή του Δημάρχου Αλμυρού ο οποίος ανταπάντησε “Λέγεται συκοφαντία αυτό που κάνετε… Είσαστε υπόλογος. Το τεχνικό συμβούλιο απεφάνθη ότι είναι προμήθεια…”

Ν. Τσανής: είμαι υπόλογος εγώ και δεν είστε εσείς που κινείτε τέτοιες διαδικασίες;

Λίγο αργότερα ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ζήτησε τον λόγο της αύξησης του ποσού. Δηλαδή αν αυξήθηκαν κάποια υλικά, π.χ. σίδερα ή ξύλα… Επίσης αν για να οριστεί το αρχικό, αλλά και το δεύτερο ποσό, έχει μετρηθεί η ανταποδοτικότητα του έργου στην κοινωνία και μάλιστα με δεδομένο ότι πλέον τα έργα, όπως και του ΕΣΠΑ έχουν την ανταποδοτικότητα ως προαπαιτούμενο για την υψηλότερη βαθμολόγηση.

Η απόκριση του Δημάρχου ήταν ότι αυξήθηκε για τις δαπάνες σε ό,τι είναι πάνω από σίδερα και μπετά, όπως και ότι είναι αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να περαιωθεί το έργο, καθώς αποτελεί γι’ αυτούς έργο-σφραγίδα.

Τελικώς το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε σπίτι

Φωτιά σε σπίτι

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Κλ. Δρυμώνα το βράδυ του Σαββάτου καθώς στην Ευξεινούπολη τυλίχθηκε σπίτι στις…
Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Την πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που προέκυψε από…