• 4 Μαΐου, 2018

Βουλιάζει από αγανάκτηση η Μυτιλήνη: «Δεν πάει άλλο κ. Τσίπρα»

Βουλιάζει από αγανάκτηση η Μυτιλήνη: «Δεν πάει άλλο κ. Τσίπρα»

Χιλιάδες κάτοικοι του νησιού συμμετέχουν σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί. Ο πρωθυπουργός που έφθασε στη Μυτιλήνη από τη Λήμνο, για να ομιλήσει στο 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου, μία ομιλία που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το βράδυ αλλά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λίγο πριν τις 9, έγινε δέκτης της δυσαρέσκειας του κόσμου.

«Φτάνει πια κ. Τσίπρα», φώναζαν στους δρόμους οι κάτοικοι. «Θέλουμε πίσω τις ζωές μας». Με πανό, φωνάζοντας συνθήματα αλλά και απλά με την παρουσία τους, εργάτες, επιχειρηματίες, γονείς, παιδιά, ηλικιωμένοι, κάθε κάτοικος του νησιού ήταν εκεί. Ηταν η πρώτη φορά που η Λέσβος γνωρίζει μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση. Που διακατέχεται από τέτοια αγανάκτηση.

Κανένας από τους χιλιάδες κατοίκους όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν την πόλη από νωρίς το απόγευμα, δεν φάνηκε να συγκινείται από τις προεκλογικού τύπου εξαγγελίες υπουργών που από το πρωί ανακοίνωναν διάφορα μέτρα και δράσεις – τους έταξαν μάλιστα και αξιοποίηση των αποβλήτων των προσφύγων – με αποτέλεσμα να δώσουν όλοι δυναμικό παρών και να διατρανώσουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί και το μέγεθος της υποβάθμισης της ζωής τους. Για τον λόγο αυτό και η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε ενώπιον μερικών δεκάδων ανθρώπων, υπουργών και κομματικών στελεχών ως επί το πλείστον.

…η συνέχεια του ρεπορτάζ και αναφορές στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην πηγή του άρθρου…


Σχετικά Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συγκέντρωση τροφίμων – Βοήθεια στους κατοίκους της Βρισάς Μυτιλήνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συγκέντρωση τροφίμων – Βοήθεια στους κατοίκους της Βρισάς Μυτιλήνης

Με πάγια στόχευση τη προσφορά στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, η ΟΝΝΕΔ επεκτείνει τη…