• 2 Μαΐου, 2018

Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο της τοπικής ομάδας του Πελίτι

Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο της τοπικής ομάδας του Πελίτι

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου των διοργανωτών της τοπικής ομάδας του Πελίτι, σχετικά με την 8η γιορτή ντόπιων σπόρων που πραγματοποιήθηκε στον Παλαιό Πλάτανο:

Την Κυριακή 29/4 στον Παλιό Πλάτανο η τοπική ομάδα του Πελίτι οργάνωσε για ακόμη μια φορά τη γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών σπόρων, αφιερώνοντάς την στην ειρήνη που πάλι κινδυνεύει ….

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μοιραστήκαν το όνειρό μας για έναν κόσμο λίγο καλύτερο κι οπωσδήποτε καθαρότερο στο έδαφος ,στο νερό, στον αέρα, με ποικίλες γεύσεις και αρώματα! Πιο πολύ πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που δούλεψαν από αρκετό καιρό πριν αλλά και τη μέρα της γιορτής εξυπηρετώντας τους επισκέπτες μας. Ευχαριστίες αξίζουν στην ομάδα του Πελίτι από τη Λάρισα, τους φίλους  από τη Λαμία κι από άλλα μακρινά ή κοντινότερα μέρη που έφεραν ή έστειλαν σπόρους και φυτά, κάνοντας με τον καλύτερο τρόπο πράξη την ανταλλαγή χωρίς χρήματα και τη διάσωση και διάδοση αυτής της πλούσιας παρακαταθήκης γενετικού υλικού που είναι οι παραδοσιακοί σπόροι.

Ξεχωριστά πρέπει να τονίσουμε την παρουσίαση των δράσεων και την προσφορά βοτάνων για φύτευση, από τον πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών της  Όθρης κ. Ηρακλή Παυλίδη. Είναι ότι πιο ελπιδοφόρο για την ήπια ανάπτυξη στο βουνό μας η ανάδειξη και η προστασία της χλωρίδας του που τόσα ευεργετήματα μας παρέχει! Μαζί μας ήταν ακόμη μια φορά η Κουζίνα Αλληλεγγύης από το Βόλο προσφέροντας και αναδεικνύοντας τη δράση της. Για τη διασκέδασή μας φρόντισαν οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, η Στέλλα και ο Κώστας, πού κράτησαν ζωντανό το κέφι ως αργά το απόγευμα, ας είναι πάντα γεροί και κεφάτοι, τους ευχαριστούμε από καρδιάς! Τέλος οφείλουμε ευχαριστίες στους ανθρώπους του Δήμου Αλμυρού που πάντα βοηθάνε τις δράσεις της ομάδας μας.

Κλείνοντας αυτό το ‘’ευχαριστήριο’’ δελτίο τύπου, θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για ενδεχόμενες παραλείψεις, κυρίως για τις προστριβές σχετικά με τον  απομακρυσμένο  χώρο στάθμευσης. Να τονίσουμε κι από εδώ ότι ο συγκεκριμένος χώρος του Παλιού Πλατάνου είναι πανέμορφος όσο είναι ανθρώπινος, δεν χωράει  σκουπίδια και κυρίως δε χωράει βρώμικες νοοτροπίες και συμπεριφορές!

Και του χρόνου καλύτερα κι απ’ όλα περισσότερα ελπίζουμε!


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…