• 2 Μαΐου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

έκδοση 28-4-2018

Φόρος… ζάχαρης!

Ναι κυρία μου… φόρος ζάχαρης… Γιατί όχι; Μετά την φορο-επιβάρυνση για τη χρήση πλαστικής σακούλας, στις προοδευτικές χώρες της Ευρώπης, επιβάλλουν στους γλυκατζήδες φόρο ζάχαρης. Φόρος για το καλό του άλλου…

Πως προέκυψε; Σου λέει ο επιστήμονας, η ζάχαρη εθίζει, καταστρέφει την υγεία, δημιουργεί υπέρβαρο πληθυσμό… Το βλέπει ο ευρωπαίος πολιτικός που ενεργεί για το καλό όλων των υπολοίπων και αποφασίζει να μας κρατήσει fit και υγιείς, φορο-επιβαρύνοντάς μας κάθε φορά που θα καταναλώνουμε ζάχαρη…!!! Λογικό; Ε, λογικό!

Το ότι θα επιβαρύνουμε την υγεία μας, με τα αγχολυτικά και πάσης άλλης φύσεως συνέπειες του άγχους, στην προσπάθειά μας να μαζέψουμε τους φόρους, ούτε κουβέντα!

Προκύπτει λοιπόν η ερώτηση… Κόβεται η ζάχαρη;

 

Πόσο πιο περήφανοι;

Η μαθητική έκθεση του Εργαστηριακού Κέντρου του ΕΠΑΛ Αλμυρού, έκλεψε τις εντυπώσεις στη Μαγνησία. Η ομάδα μας του «Λαού», αποφασίσαμε ότι ήταν ό,τι πιο σημαντικό, ώστε να αποτελέσει το πρώτο θέμα μας, γι’ αυτή την εβδομάδα.

Πόσο πιο περήφανοι μπορούμε να είμαστε οι Αλμυριώτες; Όταν τα παιδιά μας και το εκπαιδευτικό μας σύστημα Δημόσιο και ιδιωτικό, έχουν να αναδείξουν τόσο εξαιρετικές εκδηλώσεις. Ακολουθούν λοιπόν, τόσοι ακόμη, που μας δίνουν δύναμη να παλέψουμε γι’ αυτή τη γενιά. Το 1ο Δημοτικό με τις βιβλιοδρομίες, τα σχολεία με τα εκπαιδευτικά τους project και τις πραγματικά εκπαιδευτικές εκδρομές τους, το Φεστιβάλ ΕΝαρμονία της Σταυρούλας Μαυρομμάτη (το πιο ολοκληρωμένο project τεχνών και επιστημών για παιδιά που έχουμε δει τουλάχιστον στην Ελλάδα), η θεατρική ομάδα «Κεραμιδόγατοι» κτλ κτλ.

 

Η Ένωση… πάει και φέρνει «χωριό»

Ο γρίφος του παραπάνω τίτλου θα απαντηθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η επιδίωξη της  Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού να τονώσει την τουριστική προβολή της περιοχής, έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά και κατοχύρωση άριστης πανελλήνιας προβολής… Αναμείνατε!

 

Πελίτι

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τοπική γιορτή ανταλλαγής σπόρων της ομάδας «ΠΕΛΙΤΙ». Μια πρωτοβουλία που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για αλλαγή φιλοσοφίας, όσον αφορά την αποθήκευση σπόρων, διάσωση ντόπιων ποικιλιών και καλλιέργεια στο μπαλκονάκι ή χωραφάκι μας. Μάθε τέχνη κι ας τηνε… και αν θυμώσει ο Ερντογάν… πιάστηνε!

 

Χαχα!

Συμπολίτες μας με κιβωτούς, καράβια, πρωτοβουλίες και τα λοιπά, βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να εισέρχονται στα ΜΜΕ και να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά τους, πριν την φανερή πλέον δήλωση υποψηφιότητάς τους στις ερχόμενες εκλογές. Αυτό -απ’ όσο συζητούσαμε με τους συναδέλφους εκδότες σε πρόσφατη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού μας φορέα- όχι μόνο στον Αλμυρό και τη Μαγνησία, αλλά σε ολάκερη την Ελλάδα.

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…