• 27 Απριλίου, 2018

ΟΠΕΚΑ: Άφαντο το νέο Α21 για το επίδομα παιδιού 2018 – δυσκολεύει η β’ δόση

ΟΠΕΚΑ: Άφαντο το νέο Α21 για το επίδομα παιδιού 2018 – δυσκολεύει η β’ δόση

Ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την ημέρα που άνοιξε το TAXISnet καθώς και το προς το παρόν «άφαντο» νέο Α21 θα είναι οι αιτίες της μη πληρωμής περίπου πάνω από τους μισούς σε σχέση με πέρσι, δικαιούχους.

Ειδικότερα σύμφωνα με εκτιμήσεις του dikaiologitika.gr, θα είναι πολύ δύσκολη η εξίσωση που πρέπει να λύσει το υπουργείο Εργασίας και ιδιαίτερα ο νεοσύστατος ΟΠΕΚΑ, με την μέχρι τώρα καθυστέρηση της έναρξης υποβολής του νέου Α21 αλλά και με την πορεία των φορολογικών δηλώσεων αφού μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 58.000.

Στόχος του ΟΠΕΚΑ ήταν η διαδικασία να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό έτσι ώστε στη β’ καταβολή της δόσης της συγκεκριμένης παροχής, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου, να έχει εκκαθαριστεί η πρώτη «φουρνιά» καινούργιων αιτήσεων. Κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμη και σήμερα.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστή η κρίσιμη ημερομηνία που θα ληφθούν υπόψη οι εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις και τα Α21 που θα έχουν «προλάβει» να υποβληθούν κάτι που σημαίνει ότι με τον ρυθμό που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις δύσκολα θα έχουν υποβάλλει μέχρι τις 20 Μαΐου (ημερομηνία που υποθετικά θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση ώστε να γίνει η πληρωμή μέχρι τέλος του μήνα), λίγο πάνω από 230.000 δικαιούχοι.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…