• 25 Απριλίου, 2018

Eurogroup: Σε εκκρεμότητα 80 από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης

Eurogroup: Σε εκκρεμότητα 80 από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης

Σύμφωνα με αξιωματούχο, αυτό που προέχει άμεσα είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, όπου την Παρασκευή οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς. Εδώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνουν κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, σε εκκρεμότητα βρίσκονται σχεδόν τα 80 από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Τα δυσκολότερα έχουν να κάνουν με την ενέργεια και τις ιδιωτικοποιήσεις, άλλα είναι πιο εύκολα, είπε, ενώ υπενθύμισε ότι ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Εurogroup της 24ης Μαΐου. «Η τήρησή του είναι μεν δύσκολη, αλλά εφικτή», τόνισε.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας για την προετοιμασία της τελικής συμφωνίας την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, γιατί θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα άλλα εκκρεμή ζητήματα.

Στη Σόφια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει στους ομολόγους τη στρατηγική για την ανάπτυξη. Θα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί το τελικό κείμενο σε πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι μέχρι τώρα είχε γίνει μόνο μια γενική παρουσίαση από τη χώρα μας στο τελευταίο ΕWG.

 

Αναφορικά με το χρέος, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τις μέχρι τώρα προετοιμασίες που έχουν γίνει σε επίπεδο EWG και ειδικά για το γαλλικό μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…