• 24 Απριλίου, 2018

Οφειλέτες αγροτικού ρεύματος: Παράθυρο για σκόντο στην προκαταβολή από τη ΔΕΗ

Οφειλέτες αγροτικού ρεύματος: Παράθυρο για σκόντο στην προκαταβολή από τη ΔΕΗ

Οδηγία για πιο ελαστική αντιμετώπιση των οφειλετών αγροτικού ρεύματος βρίσκεται σε ισχύ από την Πέμπτη από τη ΔΕΗ προς τα υποκαταστήματά της, μετά από σύσκεψη για το θέμα που έλαβε χώρα μια μέρα πριν στα γραφεία της επιχείρησης, με τη συμμετοχή και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Ανάλογα βέβαια και με την περίπτωση κάθε παραγωγού-οφειλέτη, η ΔΕΗ εμφανίζεται διατεθειμένη να δείξει μια σχετική ευελιξία ως προς την αποπληρωμή των χρεών, τα οποία θα μπορούν να διευθετηθούν μέσω της πάγιας ρύθμισης των 36-48 δόσεων.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για όσους είχαν μπει σε ρύθμιση, ήταν μέχρι πρόσφατα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά, λόγω «ειδικών συνθηκών», δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν κάποιες δόσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός. Για τους συγκεκριμένους παραγωγούς, υπάρχει η σκέψη να γίνονται και πάλι δεκτοί στη ρύθμιση, δίνοντας ένα ποσό μικρότερο της προβλεπόμενης προκαταβολής.

To τελευταίο διάστημα υπήρξαν καταγγελίες από αρκετούς παραγωγούς για διακοπές ρεύματος από την επιχείρηση, κάτι που αναπόφευκτα θα δημιουργούσε προβλήματα στα ποτίσματά τους. Από τη ΔΕΗ, πάντως, λέγεται ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους καλοπληρωτές που, λόγω «ειδικών συνθηκών», βρέθηκαν σε δύσκολη θέση.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…