• 24 Απριλίου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

21-4-2018

Κομμάτια στην Κομμητά…

«Κομμάτια στην Κομμητά» θα έπρεπε να είναι ο τίτλος για τα τρακαρίσματα που σημειώθηκαν νυχτερινές ώρες από συμπολίτες μας που το… έτσουξαν λιγάκι… ή λιγάκι παραπάνω.

Κομμάτια οι οδηγοί, κομμάτια οι αυλόγυροι, κομμάτια και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Κομμητά.

Αναγνώστης της ιστοσελίδας μας στην κοινοποίηση του θέματος στο facebook σχολίασε σχετικά: «Ας ανοίξει ένα φανοποιείο σε εκείνο το σημείο. Πέρα από την πλάκα, οι ταχύτητες που αναπτύσσονται στην Κομμητά είναι πολύ μεγάλες και σε εκείνο το σημείο, ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα. Ας ελπίζουμε μόνο σε υλικές ζημιές επειδή είναι δρόμος που περνάνε μαθητές τις πρωινές ώρες.»

Αυτή η είδηση, μαζί με τη διαπίστωση ότι έχουμε στο Ειρηνοδικείο συχνά-πυκνά εκδικάσεις οδηγών οι οποίοι κατά τον έλεγχο της αστυνομίας στερούνταν δίπλωμα ή και ασφαλιστική κάλυψη, δείχνει ότι έχουμε δουλειά ακόμη ως κοινωνία σε θέματα ευθύνης.

Quiz

Ποιοι Δημοτικοί-Δημόσιοι υπάλληλοι, θα θέσουν τον εαυτό τους στην εκλογική μάχη; Ο πληθυντικός δεν είναι τυχαίος!

Αυτή η αγελάδα αυτή!

Τι περνάνε και οι Πταισματοδίκες κυρία μου… Δεν μπορείς να φανταστείς. Είναι λοιπόν μια υπόθεση που αφορούσε μήνυση του Δασαρχείου προς κτηνοτρόφο, του οποίου οι αγελάδες «πέρασαν» από τα Προσήλια. Το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να αποδείξει ο υπάλληλος ότι οι αγελάδες ήταν του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου και όχι άλλου. Οπότε και άρχισαν οι περιγραφές… Οι μαύρες, οι αδύνατες, οι άσχημες, με τα μακριά κέρατα κτλ κτλ… Καλλιστεία αγελάδων κυρία μου έζησε η Πταισματοδίκης. Ευτυχώς είχε τον τρόπο της και την εμπειρία να τα αντιμετωπίσει καταλλήλως τα όσα άκουσε!

Αναμένουμε να μάθουμε αν ο κτηνοτρόφος θα κάνει μήνυση για ψυχική οδύνη της αγελάδας που την έβρισαν… άσχημη…

Αλλάζει η Ειδική Αγωγή

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανακοινώσιμα κάποια νέα… Αλλά ο Αλμυρός θα είναι σύντομα πόλη-πρότυπο στην Ειδική Αγωγή. Στα γραφεία μας έχουμε δυο ειδήσεις σχετικά, που το ενισχύουν αυτό. Μπορεί να φαίνεται περίεργο σε ορισμένους, αλλά ακόμη και αυτές οι νέες δομές, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του αριθμού των Δημοτών, αλλά και στην Ανάπτυξη της πόλης. Επίσης θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Συνεχίστε να διαβάζετε «Λαό» και σύντομα θα σας πούμε περισσότερα!

Μα τι είδηση!

Διαβάζω στους πρώτους τίτλους ιστοσελίδας, ότι μετά από Δημοσκόπηση που έγινε από μεγάλη εταιρία, διαπιστώθηκε ότι το 99% των μαθητών της τρίτης Λυκείου κάνουν φροντιστήρια για ανταπεξέλθουν στην ύλη και στις εξετάσεις. Απορώ κυρία μου… Έπρεπε να ξοδέψουν χρήματα σε Δημοσκόπηση για να το καταλάβουν; Λίγο παρακάτω το άρθρο συνεχίζει, ότι για αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ετοιμάζουν προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών…

Εγώ πάλι, με το φτωχό μου μυαλό, λέω να επιμορφώσουμε τους βουλευτές μας… Εσείς τι λέτε; Οι εκπαιδευτικοί εκτελούν κατά τι… μάλλον πολύ, εντολές και πρόγραμμα που τους δίνεται από τα αρμόδια Υπουργεία, Υπηρεσιακούς, αλλά και πολιτικούς Προϊσταμένους, αλλά διδάσκουν και με τα μέσα που τους παρέχονται. Κάπως ανάποδα πιάσατε το κουβάρι και άκρη δεν θα βρείτε ποτέ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ τα αυτοκίνητά μας, οι ανέσεις στο σπίτι μας, όλα γύρω μας έχουν αλλάξει… η εικόνα μιας αίθουσας σχολείου του πατέρα μου και μιας σημερινής του παιδιού μου… -εκτός της ξυλόσομπας- είναι ίδιες… Καμία ιδιαίτερη εξέλιξη.

Εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης… Αποδέσμευσή της εξέλιξής της από τη βουλή… ΤΩΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…