• 6 Απριλίου, 2018

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα και τραγανά παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η προετοιμασία τους είναι πολύ διασκεδαστική, ψήνονται πανεύκολα και είναι εξαιρετικά νόστιμα! Και επειδή κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα, στην παραδοσιακή αυτή συνταγή έκανα μία πολύ μικρή παραλλαγή, βάζοντας κρυσταλλική στέβια αντί ζάχαρης. Ναι ναι καλά διαβάσατε…..Πασχαλινά κουλουράκια λοιπόν που μπορούν να απολαύσουν στο πρωινό πασχαλινό τραπέζι και η γιαγιά μας που έχει ζάχαρο και η «Λουΐζα» που μονίμως κάνει δίαιτα αλλά κυρίως τα παιδιά μας. Εμπρός λοιπόν, μπείτε στο γιορτινό πνεύμα και διασκεδάστε με όλη την οικογένεια καθώς θα πλάθετε τα κουλουράκια σε πλεξούδες, στριφογυριστά “S” ή σε διάφορα σχέδια με τη βοήθεια των κουπ-ατ .

 

Υλικά (βγαίνουν περίπου 50-60 τεμ.):

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική στέβια “sweet fitness” 1:1

250 γρ. βούτυρο

½ ποτήρι νερού γάλα

4 αβγά

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού αμμωνία

2-3 βανίλιες

Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει η ζύμη (1.200 γρ. περίπου)

2 κροκάδια αβγού (για το άλειμμα)

 

Εκτέλεση:

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ξεχωρίζουμε ένα ποτήρι νερού αλεύρι στο οποίο αναμιγνύουμε το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε την αμμωνία στο γάλα και το ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με τη στέβιά “sweet fitness” μας και τα χτυπάμε καλά ώστε να αφρατέψει το μίγμα μας. Κατόπιν προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά και έπειτα τις βανίλιες ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ το μίγμα μας. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Όταν το μίγμα σφίξει, πρέπει να βάλουμε του γάντζους στο μίξερ ή να το δουλέψουμε με το χέρι.  Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά εύπλαστη. Για αυτό το λόγο, το αλεύρι θα το ρίξουμε σιγά – σιγά και θα υπολογίσουμε εμείς εάν χρειάζεται και πόσο επιπλέον αλεύρι. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε κομμάτια της και τα πλάθουμε στο σχήμα που μας αρέσει με τα χέρια μας ή χρησιμοποιώντας διάφορα κουπ-ατ. Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλες και τα αλείφουμε με τα κροκάδι αβγού που το έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα ή νερό. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Μυστικά συνταγής:

Πρέπει να προσέξετε τη στέβια που θα χρησιμοποιήσετε. Πάνω στη συσκευασία της αναφέρει την αναλογία της που αντιστοιχεί σε ζάχαρη. Όταν γράφει π.χ. 1:1, εννοεί ότι όση ποσότητα θα βάζατε στη ζάχαρη τόση ποσότητα θα βάλετε και στέβια “sweet fitness”. Επίσης αγοράστε εξαιρετικής ποιότητας στέβια “sweet fitness” για το ανάλογο αποτέλεσμα. Υπάρχουν συμπολίτες μας που καλλιεργούν αυτό το φυτό στην περιοχή μας και κάνουν απίστευτη δουλεία.

Καλή επιτυχία και σας εύχομαι ολόψυχα «Καλό Πάσχα» και «Καλή Ανάσταση» κυρίως στις καρδιές μας.

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…