• 2 Απριλίου, 2018

Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων: 423 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 811.510.641,74€

Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων: 423 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 811.510.641,74€

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, σχετικά με τον απολογισμό πεπραγμένων των υπηρεσιών της:

Ο σημερινός απολογισμός είναι ένα χειροπιαστό δείγμα για τη συλλογική δουλειά που κάνουμε στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία. Υπάρχει σχέδιο και βούληση, για αυτό και διεκδικούμε σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό και δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να χαθεί, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συνολικά τα εφτά χρόνια που είμαστε η Περιφερειακή Αρχή στη Μαγνησία νοικοκυρέψαμε τις υπηρεσίες μας, με σημαντική μείωση των δαπανών και των λειτουργικών εξόδων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 πετύχαμε πράγματα και αντιμετωπίσαμε προβλήματα σε τομείς της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και πυξίδα μας τον άνθρωπο.

Πρόκειται για έργα ζωής, έργα που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες κι έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα των κατοίκων των περιοχών αυτών, δίνοντας λύση σε χρονίζοντα προβλήματα. Με την παραγωγή των έργων διαχέεται χρήμα στην τοπική οικονομία και συμβάλλουμε στη διατήρηση ή τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να συγκρατήσουμε όσο μπορούμε εμείς ως Περιφέρεια τη φυσική ισορροπία της κοινωνίας.

Βάζουμε πρώτα από όλα τους συνανθρώπους μας και σε μια δύσκολη περίοδο κάνουμε ότι είναι δυνατόν και ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας, η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο. Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Με τα έργα που υλοποιούμε δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και ταυτόχρονα ρίχνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις Δ/νσεις της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, τους Δημάρχους και τους φορείς της Μαγνησίας και των Σποράδων, με τους οποίους έχουμε άριστη σχέση και συνεργασία και ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε και τον επόμενο χρόνο.

Αναλυτικά τα έργα μπορείτε να τα διαβάσετε στο παρακάτω link: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…