• 29 Μαρτίου, 2018

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην Ιταλία για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA2

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην Ιταλία για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA2

Το  Γυμνάσιο  Ευξεινούπολης   συμμετέχει  στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+/KA2  με τίτλο “Modern Extrovert European Tales” ως Εταίρος, το οποίο  επιχορηγείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με το EIC-LYCEE JEHANNE D’ARC από το Tourcoing  της Γαλλίας, το Istituto Istruzione Superiore G.  Malafarina από το Soverato της Ιταλίας, το Puistokadun Koulu από τη Loimaa της Φινλανδίας και τo Ozel Murat Yildirim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi από την Προύσα της Τουρκίας.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης  Σταυραντώνη Μαρία και Καραγιαννοπούλου Μαρία και οι μαθήτριες  Κυρίτση Αναστασία, Σαμαρά Χρυσούλα και Τσιγάνης Απόστολος επισκέφτηκαν το  Istituto Istruzione Superiore G.  Malafarina στο Σοβεράτο της Ιταλίας από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2018. Ήταν η τέταρτη διεθνής συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων με τους μαθητές.

Η ομάδα της Ιταλίας υποδέχτηκε τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες και φιλοξένησε τους μαθητές στις Ιταλικές οικογένειες. Ακολούθησε η ξενάγηση στο Ιταλικό σχολείο και στη συνέχεια οι ομάδες της μουσικής τραγούδησαν τον ύμνο του Erasmus+ MEET και έκαναν πρόβες στα μουσικά κομμάτια τους με τους υπεύθυνους καθηγητές και οι υπόλοιπες  ομάδες των μαθητών έγραψαν την ιστορία για τις αρχικές και τελικές σκηνές από τις περιπέτειες του GIFFT. Επίσης οι μαθητές ασχολήθηκαν με κατασκευές πηλού στο εργαστήριο με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας. Οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν  πάνω στο πρόγραμμα και  ασχολήθηκαν με την τελική  διαμόρφωση και την  παραγωγή της ταινίας. Οι μαθητές στη διάρκεια της εβδομάδας, παρουσίασαν σε powerpoint την παραδοσιακή και  σύγχρονη μουσική από  κάθε  χώρα.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου το ιταλικό σχολείο διοργάνωσε την Ημέρα του Erasmus+ στο Θέατρο του Σοβεράτο. Ήταν μια σημαντική ημέρα όπου οι μαθητές όλων των χωρών τραγούδησαν μαζί αλλά και η κάθε χώρα χωριστά. Οι Ιταλοί μαθητές παρουσίασαν πολλά χορευτικά δρώμενα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων Erasmus από τη Ρώμη, ο Δήμαρχος της πόλης και άλλοι επίσημοι φορείς. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο σχολείο του Σοβεράτο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ιταλική φιλοξενία και να γευτούμε τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά τα οποία πρόσφεραν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της ιταλικής ομάδας με πολλή αγάπη και χαρά.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν    εκπαιδευτική εκδρομή στην Τροπαία όπου ενημερώθηκαν για την τοπική ιστορία και επισκέφτηκαν επίσης   το κάστρο  La Castella  στην περιοχή της Ιονικής ακτής.

Την τελευταία μέρα η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να κάνει μια σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Ρώμης. Επισκέφτηκε το Κολοσσαίο, το Βατικανό, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το Δημαρχείο της πόλης, τη Ρωμαϊκή αγορά και την Πιάτσα ντι Σπάνια. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα με τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ταξιδέψουν το Μάιο για την τελική συνάντηση στη Γαλλία.

                                                                                                                                     Η Διευθύντρια

                                                                                                                              Σταυραντώνη   Μαρία

 


Σχετικά Άρθρα

Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ για εργασιακή εμπειρία στη Σεβίλλη!

Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ για εργασιακή εμπειρία στη Σεβίλλη!

Από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλμυρού λάβαμε και δημοσιεύουμε: Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για την εκπαίδευση των…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…