• 23 Μαρτίου, 2018

Η αφρικανική σκόνη μετέτρεψε την Κρήτη σε Σαχάρα

Η αφρικανική σκόνη μετέτρεψε την Κρήτη σε Σαχάρα

Πρωτόγνωρες εικόνες δημιούργησε σε όλο το μήκος της Κρήτης η αφρικανική σκόνη, με τον ουρανό να έχει γίνει στην κυριολεξία κόκκινος, την ορατότητα να έχει μειωθεί στο ελάχιστο, και το σκηνικό να φαντάζει… απόκοσμο…Πολλοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, και άλλοι χρησιμοποιούσαν μάσκες για να μετακινηθούν.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν την Κρήτη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου, με πολλές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί ή να επιλέγεται το αεροδρόμιο Χανίων.

«Προσοχή» συνιστούν οι επιστήμονες

Για την αφρικανική σκόνη που έχει καλύψει τα πάντα, μίλησε το μεσημέρι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ο επόπτης δημόσιας υγείας Ηρακλείου, Μανώλης Λουμπούνης.

“Όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ή άλλα προβλήματα υγείας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης” ανέφερε ο κ. Λουμπούνης.

Συνέστησε περιορισμό στο σπίτι κυρίως αυτές τις ώρες που οι άνεμοι σταμάτησαν να φυσούν και συμβούλεψε τους ηλικιωμένους να αποφύγουν κάθε σωματική δραστηριότητα.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…