• 19 Μαρτίου, 2018

Αναπλάσεις, κυκλικοί κόμβοι και οδοποιία στα σκαριά από την Τεχνική Υπηρεσία – Δηλώσεις Εκίζογλου

Αναπλάσεις, κυκλικοί κόμβοι και οδοποιία στα σκαριά από την Τεχνική Υπηρεσία – Δηλώσεις Εκίζογλου

Πρόταση για την ανάπλαση των κύριων εισόδων της πόλης του Αλμυρού, κατέθεσε ο Δήμος Αλμυρού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο Δημιουργία / Ανάπλαση υπαίθριων χώρων σε αστικές περιοχές, που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η πρόταση που κατατέθηκε είναι προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ από τα οποία ο Δήμος Αλμυρού, αναμένεται να εκταμιεύσει και να παραχωρήσει έως 600.000 ευρώ από ιδίους πόρους. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Η μελέτη που έχει ολοκληρωθεί περιλαμβάνει αναπλάσεις στον κύριο άξονα της βόρειας και νότιας εισόδου της πόλης, στις οδούς Βασιλέως Παύλου και Παύλου Μελά:

Στην Βόρεια είσοδο και επί των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρ. Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί:

  • Διαμόρφωση των πεζοδρομίων με κράσπεδα και επίστρωση με χρωματιστούς κυβόλιθους
  • Διατήρηση της υφιστάμενης χλωρίδας και νέα φύτευση δέντρων. Επίσης θα γίνει τοποθέτηση σχαρών στα δέντρα και σύνδεση με το σύστημα άρδευσης για το πότισμα.
  • Δημιουργία νέων θέσεων για κάδους απορριμμάτων
  • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών LED που θα λειτουργούν αυτόνομα
  • Στην βόρεια είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, θα πραγματοποιηθούν κατασκευές τριών κοινόχρηστων χώρων.
  1. Υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια όπως σκάκι, τρίλιζα, φιδάκι κλπ
  2. Πίστα skating και ποδηλάτου που θα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού
  3. Διαμόρφωση χώρου υπαίθριου καθιστικού χώρου που θα λειτουργεί και ως χώρος αναμονής για τους γονείς που θα περιμένουν τα παιδιά τους να βγουν από το σχολείο.

Όσον αφορά τη νότια είσοδο της πόλης και αναφερόμαστε στην περιοχή του Δασαρχείου το σχέδιο της μελέτης περιλαμβάνει:

  • Φύτευση δέντρων στη δεξιά και αριστερή πλευρά του δρόμου
  • Αναδιαμόρφωση της νησίδας που ήδη υπάρχει και την εγκατάσταση ηλεκτρονικού κέντρου πληροφοριών όπου θα παρέχονται πληροφορίες για τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.

 

Δημιουργούνται δύο νέοι κόμβοι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2017, είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία και η δημιουργία δύο νέων κόμβων. Το έργο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και το κόστος του ανέρχεται στις 150.000 ευρώ. Πρόκειται για την περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και την είσοδο της Ευξεινούπολης. Τα δύο αυτά σημεία είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς συχνά παραβιάζεται η σήμανση με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα. Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία κόμβων που θα περιλαμβάνουν διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και σήμανση με πινακίδες.
  • Διαμόρφωση και ωραιοποίηση του χώρου με καλλωπιστικά φυτά, φωτισμό και απορροή υδάτων.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Εκίζογλου δήλωσε στον «Λαό του Αλμυρού»:  «Μέσω αυτών των έργων στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικής ανάπλασης των δύο εισόδων του Αλμυρού, με τις οδούς Βασιλέως Παύλου και Παύλου Μελά να αποτελούν τον κύριο άξονα. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και τη συγχρηματοδότηση του Δήμου Αλμυρού. Μένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους.

Ακόμη αξίζει να αναφερθούμε και στη διαμόρφωση των δύο κυκλικών κόμβων που θα δημιουργηθούν. Ο ένας αφορά την περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου και ο δεύτερος την είσοδο της Ευξεινούπολης, μεταξύ της θέσης «Χάντακα» και της εισόδου του χωριού. Οι δύο αυτοί κόμβοι αποτελούν ζήτημα μεγάλης σημασίας. Είναι ένα έργο πνοής και αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Πιστεύουμε πως με την δημιουργία των κόμβων θα μειωθούν τα ατυχήματα, ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη βαρύτητα στις κατευθύνσεις.

Παράλληλα αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται και μελέτες για ασφαλτοστρώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου μας. Στα σχέδιο μελέτης συμπεριλαμβάνονται το Κρόκιο, η Βρύναινα, ο Πτελεός, το Αχίλλειο, το Νεοχωράκι και ο Αλμυρός. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης».

 

Χριστίνα Ν. Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…