- 6 Μαρτίου, 2018
Χυλοπίτες τρικολόρε με φέτα, ρίγανη και φρέσκια ντομάτα – συνταγή
Χυλοπίτες τρικολόρε με φέτα, ρίγανη και φρέσκια ντομάτα
Μία εύκολη συνταγή αλλά όχι συνηθισμένη. Γιατί; Όλες οι μανούλες λίγο ως πολύ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο να φάνε τα μικρά μας τα λαχανικά ευχάριστα. Νομίζω ότι η λύση βρέθηκε και είναι και πολύ νόστιμη. Η τοπική επιχείρηση χειροποίητων ζυμαρικών «Βούλγαρη» πρόσθεσε στη γκάμα της ένα νέο προϊόν, τις χυλοπίτες με σπανάκι, καρότο και ντομάτα. Εγώ προσωπικά τις ονόμασα «τρικολόρε» και είναι η ιδανική λύση για να μαγέψετε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
2 νεροπότηρα χυλοπίτες τρικολόρε (με σπανάκι, καρότο και ντομάτα)
3 νεροπότηρα χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού τριμμένη ρίγανη
15 ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσια)
150 γρ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε πολύ απαλά μέχρι να μυρίσει το κρεμμύδι και ρίχνετε μέσα τις χυλοπίτες, τη ρίγανη, τις ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και τα 3 νεροπότηρα νερό (στο ένα νεροπότηρο μπορείτε να διαλύσετε τον πελτέ ντομάτας) ανακατεύοντας συνέχεια.
Αλατίζετε ελαφρά (όχι πολύ διότι θα βάλουμε και τη φέτα στο φαγητό μας) και πιπερώνετε καλά. Να θυμάστε ότι οι χυλοπίτες μπορεί να κολλήσουν πολύ εύκολα στην πάτο της κατσαρόλας. Γι’ αυτό να τις ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν έχουν απορροφήσει τον περισσότερο χυμό σβήστε το μάτι, σκεπάστε τη κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και αφήστε τις να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Λίγο πριν τις σερβίρετε λειώνετε με το πιρούνι την φέτα, την ρίχνετε στην κατσαρόλα , ανακατεύετε και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.
Η μυρωδιά της χυλοπίτας και της ντόπιας φέτας θα αρωματίσουν όλη τη κουζίνα σας.
Καλή σας όρεξη!