• 21 Φεβρουαρίου, 2018

Νέο φαινόμενο: Τούρκος μεσοαστός πρόσφυγας

Νέο φαινόμενο: Τούρκος μεσοαστός πρόσφυγας

 

Ένα νέο φαινόμενο που τείνει να γίνει καθημερινότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στη συνοριακή γραμμή του Έβρου όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας στο βόρειο Αιγαίο.

Τούρκοι μεσοαστοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο του συστήματος Ερντογάν και υπέστησαν τις μαζικές εκκαθαρίσεις σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα της Τουρκίας, μη βρίσκοντας δουλειά και κυνηγημένοι από τις κρατικές υπηρεσίες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Οι μεσίτες της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν πολύ καλά πως τους τελευταίους μήνες αρκετές εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες ψάχνουν να αγοράσουν μια κατοικία όχι πάντα για να λάβουν την περίφημη πράσινη κάρτας που προσφέρει το ελληνικό κράτος εάν κάποιος καταβάλει ένα μίνιμουμ τιμήματος 250.000 ευρώ.

Πολλοί Τούρκοι πολίτες, άντρες και γυναίκες, ερευνούν την αγορά προκειμένου να αποκτήσουν έστω και ένα μικρό διαμέρισμα σε πολύ χαμηλότερη τιμή όχι για να αποκτήσουν την πράσινη κάρτα και άρα τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αλλά για να έχουν ένα αποκούμπι για ώρα ανάγκης. Για τους πλούσιους Τούρκους δεν τίθεται θέμα. Εάν κάποιος ανατρέξει προσεκτικά στις πρόσφατες στατιστικές, θα ανακαλύψει πως στο Κολωνάκι ή στο Π. Φάληρο, πολλά διαμερίσματα έχουν αλλάξει χέρια και αγοράστηκαν από Τούρκους.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…